Home Voeding Review Review | BK New Vintage braadpan

Review | BK New Vintage braadpan

Al enige tijd staat een braad- of stoofpan op mijn verlanglijstje. Ik was dan ook superblij dat ik van BK een gietijzeren braadpan mocht testen uit de New Vintage lijn. Op een vrijdag kwam de braadpan binnen. Te laat om de pan direct te gebruiken, maar zaterdag kreeg hij zijn vuurdoop met een van de mooiste Belgische recepten “Stoofvlees met zelfgemaakte friet”.

En of het nu door de braadpan kwam, het lekkere stoofvlees, het koude weer buiten of gewoon doordat het weekend was; wat was het verschrikkelijk lekker.

Maar goed terug naar de braadpan, want daar gaat deze review over. De braadpan is van het merk BK. Hoewel ik al jaren vrijwel dagelijks naar het logo kijk op mijn kookpannen, wist ik niet heel veel van het merk. In mijn gedachte was het een oerdegelijk Duits merk. Mijn kookpannen zien er namelijk nog als nieuw uit. Maar nee, het blijkt dat BK een Nederlands merk is.

Geschiedenis van de braad- of stoofpan

Sterker nog de (gietijzeren) braadpan is zelfs van Nederlandse komaf uit de 17e eeuw. In het buitenland worden dit soort pannen ook wel de Dutch Oven genoemd. En hoogstwaarschijnlijk ken je wel de emaillen braadpannen? Zwart van buiten, blauw aan de binnenkant. Nou deze braadpannen zijn uitgevonden door BK.

Met deze geschiedenis in gedachte zit je, blijkbaar, dus goed met een braadpan van Nederlandse fabricaat. Ja, ik kan dat zeker niet tegenspreken.

Naast het braadvlees heb ik de braadpan gebruikt voor de bereidingen van uiteenlopende gerechten, zoals een tomatensaus, risotto en paella. Maar ook een grote pan soep is er goed in te bereiden. Ja, daar zijn dit soort braadpannen ook erg handig voor. Eenpansgerechten die de ruimte nodig hebben.

De braadpan uit de New Vintage serie

De pan is gemaakt van gietijzer met een geëmailleerde binnenkant. Zwart van buiten en wit aan de binnenkant. Zijn er ook nog andere kleuren? Nee, die zijn er niet. In ieder geval niet in deze serie, dan moet je een braadpan zoeken uit de Cuisson serie.

Waarom kiezen voor een stoofpan van BK

Ja, waarom eigenlijk niet? Het is niet zo, dat de ene braadpan veel betere specificaties of mogelijkheden heeft dan de andere. Om de kleur? ja dat zou kunnen de welbekende concurrent heeft de stoofpannen in alle kleuren van de regenboog. Dus wanneer dat een belangrijke vereiste is voor jou, dan houdt de zoektocht bij BK op. Daar tegenover staat, dat BK weer een veel gunstigere prijs heeft.

Conclusie

Zou ik de stoofpan van BK aan iedereen aanraden? Ja, zeker. De pan is oerdegelijk, tijdloos in kleur (niet geheel onbelangrijk, want hij gaat generaties lang mee) en de prijs is gunstig. Kortom kopen en lekker gaan stoven!

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Recept Spelt eierkoeken

Het is zaterdagochtend en het regent. Mijn vrouw en zoontje zijn de boodschappen aan het halen en onze jongste...
Wortels

Wortels koken

Het koken van wortels doe je snel en smakelijk in 7 stappen. Wortels hebben van zichzelf een zoete smaak. Daarom wordt het...