Het is zaterdagochtend en het regent. Mijn vrouw en zoontje zijn de boodschappen aan het halen en onze jongste dochter ligt net op bed. Tijd om met onze oudste dochter koekjes te gaan bakken. Dit keer besloten we om eierkoeken te maken. Hoewel, ik gaf de suggestie en zij stemde daar natuurlijk mee in. Ik vind het altijd leuk, als ik wat hulp van de kinderen krijg in de keuken. Soms komt het tijd-technisch niet helemaal uit, maar dit keer hadden we alle tijd. Voor kinderen is het ook leuk om te helpen. Het omgaan met de verschillende ingrediënten, het wegen en meten, omgaan met de keukenmachine en soms ook een scherp mes mogen gebruiken. En dan mogen ze ook nog eens proeven tussendoor. Maar goed tijd om met de eierkoeken aan de slag te gaan.
Om eierkoeken te maken moest ik zelf ook even op zoek naar een recept. Wanneer ik op zoek ga naar een recept, kijk ik altijd naar verschillende recepten en kijk dan welke mijn voorkeur heeft. Eventueel pas ik nog het één en ander aan. Hoewel het met bakken van koek, cake en brood wel noodzakelijk is, dat je de juiste verhoudingen aan houdt. Al snel kwam ik erachter, dat ik één ingrediënt miste. En dat was ammoniumbicarbonaat, ook wel alkali genoemd. Dit ingrediënt zorgt voor een kleverige eierkoek, zoals je deze ook bij goede bakkers tegen komt.
Niet getreurd, ook zonder dit ingrediënt maak je een heerlijke homemade eierkoek. Ik gebruikte minder suiker, dan ik in andere recepten vond, maar door extra smaken toe te voegen merk je daar niets van.
Zitten nu in de oven! Die van mij zijn alleen een stuk kleiner en lopen niet zo uit? :p
Geen speltbloem in huis, dan maar gezeefd speltmeel. Suiker vervangen door honing. Ze zijn niet zo groot geworden, maar wel erg lekker.
Dankjewel voor het recept. Ik heb de suiker vervangen door honing. De koeken heb ik wat plakkerige gemaakt door in de 12 bakminuut ze flink te bestrijken met honingwater?
Ziet er echt heerlijk uit! Deze moet ik proberen! Thanks voor de inspiratie!