Tot enkele maanden geleden had ik nog nooit Quinoa gegeten. Ondanks de hype voelde ik mij niet erg aangetrokken tot de Quinoa, doordat deze wel van heel erg ver weg kwam. Met dit recept Quinoa met roerbakgroenten en kipspiesjes is er gebruik gemaakt van Nederlandse Quinoa. En dan wordt het ineens wel interessant om de Quinoa te gaan proeven. Immers variatie in voeding kan kwaad.
De Quinoa van Nederlandse bodem is in samenwerking met de Universiteit van Wageningen ontwikkelt. Deze volkoren Quinoa voorziet t.o.v. aardappels, volkoren rijst of volkoren pasta over meer eiwitten en vezels. Een bron van Vitamine B1, B6 en E en is rijk aan ijzer, foliumzuur, fosfor en magnesium. Een mooie toevoeging als alternatief voor rijst, pasta en aardappelen. Maar…..zorg wel voor voldoende afwisseling.
Maar goed nu tijd voor het recept. Overigens ik had de kipspiesjes al helemaal compleet, maar je kunt deze natuurlijk gemakkelijk maken met kipfilet of kippendijen. Breng de kipstukken dan op smaak met olie, zout en peper, kerriepoeder, gemberpoeder en korianderpoeder.
Rob,
we hebben het geprobeerd maar het is echt een heerlijk gerecht! super.
Vast lekker en gezonder zonder de kip.