Een hartige taart, als deze quiche met spinazie is een prima compleet avondmaal. Wij kregen hem gisteren met z’n tweeën niet op. Je kunt de quiche met spinazie natuurlijk ook inzetten, als bijgerecht of als lunchgerecht. Een quiche kun je weer verwarmen, dus maak hem vooral, wanneer jij tijd hebt!
Aangezien ik nog enkele producten over had uit de beebox van vorige week besloot ik, deze maar in te zetten in de quiche met spinazie. Ik ben dol op recepten met wat overgebleven groente of overgebleven producten. Het voelt altijd zo zinloos om overgebleven beetjes weg te gooien. Door deze overgebleven beetjes een bijrol te geven in je gerechten, krijg je meer smaak zonder er extra voor te hoeven betalen. De hoofdrol in deze quiche met spinazie is natuurlijk de spinazie, dus daarvan moet er wel voldoende zijn!
Ik heb gebruik gemaakt van zelfgemaakte (snelle) bladerdeeg, maar je kunt natuurlijk ook de bladerdeeg vellen kant-en-klaar kopen. Is zelfgemaakte bladerdeeg, dan veel beter? Nou, dat zou ik zo niet durven te beweren. Alleen als je het zelf maakt, heb je wel meer controle op de ingrediënten. Je kunt eventueel de bloem deels vervangen door speltmeel bijvoorbeeld. Voor mij betekent het zelf maken vooral, dat het beter smaakt! Een nadeel is natuurlijk, dat het meer tijd kost. hier komt het recept voor de quiche met spinazie: