Deze Quiche Lorraine met prei en tomaat is een variant op het klassieke recept. Het klassieke recept van Quiche Lorraine is een taart van korstdeeg gevuld met spek, eieren, Crème Fraiche en kaas. Maar om er toch een wat gezondere twist aan te geven, heb ik er nog wat groente aan toegevoegd en er wat minder kaas ingedaan.
De Quiche Lorraine komt oorspronkelijk uit de streek Lotharingen (in het Frans Lorrain). En hoewel dit gebied voorheen bestond uit een groot hertogdom, is dit gebied later opgesplitst in een Duits en Frans deel. Het woord Quiche is een Franse verbastering van het Duitse word Kuchen(koek). De Quiche komt oorspronkelijk eigenlijk uit Duitsland. Maar tegenwoordig beschouwen we deze bekendste Quiche als een echte Franse klassieker.
Ik maakte dit deze Quiche niet met korstdeeg, maar met bladerdeeg. De keuze is aan jou! De links voor de recepten van het bladerdeeg of korstdeeg staan bij de ingrediënten. En je mag natuurlijk ook kant-en-klaar bladerdeeg kopen.
En voor nog meer inspiratie heb ik hier ook nog een aantal Quiche recepten staan: Quiche met snijbiet en courgette, paddestoelentaart met waterkers, Quiche met spinazie en een Quiche met prei en makreel.