Gebakken aardappels kun je op diverse manieren bereiden, van gebakken aardappelblokjes tot aardappelpartjes uit de oven. Met schil of zonder schil. Hierbij weer wat inspiratie om het net even anders te doen. Deze platgeslagen gebakken aardappels zien er niet alleen goed uit, maar de bereiding is ook heel simpel. Het is een kwestie van de aardappels schoonmaken, koken en bakken.
Wanneer je wat zonnebloemolie of olijfolie mengt met rozemarijn en knoflook en deze erbij serveert heb je geen saus meer nodig.
Ik heb voor deze platgeslagen gebakken aardappels gebruik gemaakt van biologische vastkokende aardappels. Deze zijn zeer geschikt, maar een andere vastkokende aardappel kun je natuurlijk ook gebruiken. Om de aardappels goed plat te maken, moeten ze wel goed gaar zijn en dan hoef je ze ook alleen maar om en om te bakken.
Wist je dat aardappels niet alleen lekker zijn, maar ook nog eens gezond. Althans als je biologische aardappels koopt, want de “goedkope” aardappels zitten veelal vol met bestrijdingsmiddelen. Aardappels bevatten een mooie mix van vitaminen en mineralen. Eet ze echter niet onbeperkt, want in aardappels zit ook relatief veel energie.