Home Groente Aardappel Platgeslagen gebakken aardappels

Platgeslagen gebakken aardappels

Gebakken aardappels kun je op diverse manieren bereiden, van gebakken aardappelblokjes tot aardappelpartjes uit de oven. Met schil of zonder schil. Hierbij weer wat inspiratie om het net even anders te doen. Deze platgeslagen gebakken aardappels zien er niet alleen goed uit, maar de bereiding is ook heel simpel. Het is een kwestie van de aardappels schoonmaken, koken en bakken.

Wanneer je wat zonnebloemolie of olijfolie mengt met rozemarijn en knoflook en deze erbij serveert heb je geen saus meer nodig.

Ik heb voor deze platgeslagen gebakken aardappels gebruik gemaakt van biologische vastkokende aardappels. Deze zijn zeer geschikt, maar een andere vastkokende aardappel kun je natuurlijk ook gebruiken. Om de aardappels goed plat te maken, moeten ze wel goed gaar zijn en dan hoef je ze ook alleen maar om en om te bakken.

Wist je dat aardappels niet alleen lekker zijn, maar ook nog eens gezond. Althans als je biologische aardappels koopt, want de “goedkope” aardappels zitten veelal vol met bestrijdingsmiddelen. Aardappels bevatten een mooie mix van vitaminen en mineralen. Eet ze echter niet onbeperkt, want in aardappels zit ook relatief veel energie.

Platgeslagen gebakken aardappels

0 from 0 votes
Recipe by Rob Rollenberg Course: BijgerechtCuisine: Frans, Hollands, ItaliaansDifficulty: Makkelijk
Servings

3

servings
Cooking time

30

minutes

In dit recept gaan we platgeslagen gebakken aardappels maken.

Ingredienten

  • 500 gram aardappelen

  • 4 eetlepels (zonnebloem)olie

  • 4 takjes rozemarijn

  • 1 teentje knoflook

  • Zout en peper

Stappen

  • Maak de aardappels allereerst schoon. Snij eventuele zwarte puntjes en uitlopers weg. Gebruik aardappels met groene plekken niet. Eénmaal schoon gemaakt kook je de aardappels voor zo’n 15-20 minuten.
  • Tijdens het koken van aardappels meng je de zonnebloemolie met fijngesneden rozemarijn en knoflook. Doe er tevens wat zout en peper bij, zodat je een smaakvolle olie overhoudt.
  • Wanneer de aardappels gaar zijn, giet ze dan af en laat ze afkoelen voor 10 à 15 minuten. Spoel ze hiervoor niet af met water, maar laat ze afkoelen in het vergiet. Heb je mooi even tijd om de rest van het eten te bereiden.
  • Zet een koekenpan op het vuur en laat deze warm worden. Doe daarna wat olie in de pan en zet het vuur net niet op de hoogste vlam. Druk daarna de aardappel plat tussen je handen en leg ze vervolgens in de pan. Bak ze beide zijdes voor 1 à 2 minuut.
  • Serveer de platgeslagen gebakken aardappels met de daarstraks gemaakte olie.

Notes

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Hoe snij je een bloemkool

Hoe snij je een bloemkool in stukken? Ik laat door middel van foto's zien hoe je bloemkool het snelst kan snijden. Voor de doorgewinterde hobby-koks...

Paddenstoelentaart met waterkers

Dit recept paddenstoelentaart met waterkerst is een simpele, maar toch zeker een smakelijk taartje. De hartige taart is lekker gevuld...

Yoghurt dressing

In een mum van tijd heb je deze yoghurt dressing op tafel staan of over je salade gedaan. Een lekkere frisse dressing...