Home Groente Champignons Pizza Funghi (Pizza met champignons)

Pizza Funghi (Pizza met champignons)

Een pizza Funghi is een pizza met champignons. Vroeger gruwelde ik van champignons, vooral wanneer ze helemaal zacht gebakken waren. Tegenwoordig ben ik gek op champignons en eigenlijke al andere eetbare paddenstoelen. Vandaar eens een keer een Pizza met in de hoofdrol de champignons.

In deze versie van een Pizza Funghi heb ik ook nog enkele plakjes Chorizo toegevoegd, maar dat is optioneel.De basis van een pizza heb ik hier al beschreven: Recept voor basis pizza. Deze basis kun je dus ook gewoon toepassen op deze pizza. Het enige wat anders is geworden is de topping. Veel plezier met maken en eet smakelijk alvast met je eigen gemaakte pizza.

Pizza Funghi (Pizza met champignons)

5 from 1 vote
Recipe by Rob RollenbergCourse: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Gemiddeld
Servings

1

servings
Kook tijd

1

hour 

15

minutes

In dit recept maken we een pizza Funghi.

Ingredienten

Stappen

  • Ga eerst naar het recept: Pizza basis recept. Als je van dat recept alle stappen hebt uitgevoerd kom dan terug naar dit recept.
  • Snij de champignons in kleine plakjes en wees niet zuinig met de hoeveelheid, want ze krimpen  nogal door de hitte. En meer handelingen dan dit is het eigenlijk niet. Het lastigste heb je al gedaan met het maken van de basis pizza.
Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Tagliatelle all’aglio, olio e pe­pe­ron­ci­no met asperges en spruiten

Tagliatelle all'aglio, olio e pe­pe­ron­ci­no voor velen beter bekend met spaghetti. De reden waarvoor ik voor Tagliatelle heb...

Pasta met vegetarische Ragù

De bekendste pasta met ragù is wel de Pasta Bolognese. Wij kennen in Nederland de Bolognese, als een tomatensaus met gehakt. In de Italiaanse keuken is...

Hoe snij je knolselderij

Hoe snij je knolselderij? Ik laat door middel van foto's zien hoe je knolselderij het snelst kan snijden. Voor de doorgewinterde hobby-koks zal dit...