Pizza Capriciosa

Ik schreef al eerder dat Pizza mijn favoriete fastfood gerecht is en mijn favoriete pizza is een doodnormale Pizza Margherita. Gewoon tomatensaus en kaas, maar de laatste tijd maakte ik diverse versies, dus deze ga ik dan ook maar delen met jullie. In dit geval is het de beurt aan een Pizza Capriciosa. Wat eigenlijk een pizza is met diverse groente, vlees en/of vis. Een ideale pizza om een stukje courgette, paprika of wat dan ook op te maken.

De basis van een pizza heb ik hier al beschreven: Basis pizza. Deze basis kun je dus ook gewoon toepassen op deze pizza. Het enige wat anders is geworden is de topping.

Veel plezier met maken en eet smakelijk alvast met je eigen gemaakte pizza.

Bereidingstijd

75 minuten

1 pizza

Gemiddeld

Ingrediënten

  • Basis ingrediënten pizza, zie bovenstaande link
  • 1 stukje courgette
  • 1 stukje paprika, ongeveer een halve
  • Paar champignons
  • Lente-ui
  • Enkele plakjes salami en ham
  • Kwart rode peper, voor wat extra pit

Keukenbenodigdheden

  • Bakplaat voor in de oven
  • Mengkom
  • Deegroller
  • Evt. staafmixer
  • Kaasrasp

Stappen

Extra stap tov basis pizza

Snij de groente in dunne repen of stukjes. Zet een pan met een klein beetje water op het vuur. Zet daarboven een vergiet of zeefje en stoom de groente, zoals de paprika, courgette en lente-ui. Ze moeten ongeveer tussen de 8 en 10 minuten gestoomd worden. De champignons hoeven niet gestoomd te worden. Deze zijn namelijk zo gaar.

Wanneer de groente bijna gaar zijn kun je ze als topping gebruiken op je eigen gemaakte Pizza Capriciosa. Doe de groente, salami, ham en rode peper op de pizza en doe de pizza vervolgens voor 7 minuten in de oven.

 

 

Leave a Comment