Home Groente Champignons Pizza Capriciosa

Pizza Capriciosa

Ik schreef al eerder dat Pizza mijn favoriete fastfood gerecht is en mijn favoriete pizza is een doodnormale Pizza Margherita. Gewoon tomatensaus en kaas, maar de laatste tijd maakte ik diverse versies, dus deze ga ik dan ook maar delen met jullie. In dit geval is het de beurt aan een Pizza Capriciosa. Wat eigenlijk een pizza is met diverse groente, vlees en/of vis. Een ideale pizza om een stukje courgette, paprika of wat dan ook op te maken.

De basis van een pizza heb ik hier al beschreven: Basis pizza. Deze basis kun je dus ook gewoon toepassen op deze pizza. Het enige wat anders is geworden is de topping. Veel plezier met maken en eet smakelijk alvast met je eigen gemaakte pizza.

Pizza Capriciosa

0 from 0 votes
Recipe by Rob Rollenberg Course: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Gemiddeld
Servings

1

servings
Kook tijd

1

hour 

15

minutes

In dit recept maken we een heerlijke pizza Capriciosa.

Ingredienten

 • Basis ingrediënten pizza (zie recept pizza basis recept)

 • 1 stukje courgette

 • 1 stukje paprika, ongeveer een halve

 • Paar champignons

 • Lente-ui

 • Enkele plakjes salami en ham

 • Kwart rode peper, voor wat extra pit

Stappen

 • Ga eerst naar het recept: Pizza basis recept. Als je van dat recept alle stappen hebt uitgevoerd kom dan terug naar dit recept.
 • Snij de groente in dunne repen of stukjes. Zet een pan met een klein beetje water op het vuur. Zet daarboven een vergiet of zeefje en stoom de groente, zoals de paprika, courgette en lente-ui. Ze moeten ongeveer tussen de 8 en 10 minuten gestoomd worden. De champignons hoeven niet gestoomd te worden. Deze zijn namelijk zo gaar.

  Wanneer de groente bijna gaar zijn kun je ze als topping gebruiken op je eigen gemaakte Pizza Capriciosa. Doe de groente, salami, ham en rode peper op de pizza en doe de pizza vervolgens voor 7 minuten in de oven.

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Zoete aardappel friet uit de oven

Zoete aardappel friet uit de oven is een gezonde variant van aardappel frieten. Het is niet hetzelfde, maar...

Gele curry met groene groente en kokos-kip

De gele curry met groene groente en kokos-kip is typisch zo'n gerecht die je kunt maken met overgebleven...

Mijn ervaringen na 1700km hardlopen

Sinds ik gestart ben met hardlopen begin augustus 2012 zijn er inmiddels 1700+ km verstreken. Wat het hardlopen met mij gedaan heeft, lees je hier....