Pizza Calzone

Een Pizza Calzone is eigenlijk gewoon een dubbel geklapte pizza. Wanneer je een pizza kan maken is dit echt geen uitdaging meer, maar wel een lekkere variant op de gewone pizza. Mijn versie is een pittige Pizza Calzone, maar jij kan de vulling natuurlijk zelf invullen. Eigenlijk kan alles.

Voor de pizzadeeg en pizzasaus verwijs ik je door naar https://10xgezonder.nl/recept/pizza/, waar al een volledige omschrijving staat. Zorg voordat je aan dit recept begint alvast de deeg en saus klaar hebt.

Bereidingstijd

75 minuten

2-3 personen

Gemiddeld

Ingrediënten

  • 100 gr Pizzadeeg
  • 3 eetlepels Pizzasaus
  • 1 kwart Chorizo worst
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 3 bosuitjes
  • 1 ui
  • 1 à 2 handjes rucola
  • 100 gram Ricotta kaas
  • 1 ei

Keukenbenodigdheden

  • Ovenplaat

Stappen

Stap 1

Een kwartier voordat de pizzadeeg klaar is verwarm je alvast de oven op 220c graden. Snij daarna de groente en Chorizo worst. Zorg ervoor dat de tomatensaus klaar is en afgekoeld. Rol vervolgens het deeg zo groot mogelijk uit en leg de pizza alvast op een overplaat bedekt met bakpapier. Bedek de pizza aan één kant en laat de randen vrij met de saus, groente en chorizo worst en de ricotta kaas. Daarna nog een handje rucola sla.

Stap 2

Smeer de randen van de pizza in met wat losgeklopt ei en vouw daarna de pizza dicht en druk de randen goed aan. Smeer vervolgens de pizza in met het ei en prik nog wat gaatjes aan de bovenkant, zodat de pizza straks niet openbarst door de druk.

Stap 3

Doe de pizza voor 8-12 minuten in de oven, zodra de buitenkant mooi bruin is mag die uit de oven.

Leave a Comment