Pizza Calzone

Een Pizza Calzone is eigenlijk gewoon een dubbel geklapte pizza. Wanneer je een pizza kan maken is dit echt geen uitdaging meer, maar wel een lekkere variant op de gewone pizza. Mijn versie is een pittige Pizza Calzone, maar jij kan de vulling natuurlijk zelf invullen. Eigenlijk kan alles.

Voor de pizzadeeg en pizzasaus verwijs ik je door naar dit pizza basis recept, waar al een volledige omschrijving staat. Zorg voordat je aan dit recept begint alvast de deeg en saus klaar hebt.

Pizza Calzone

0 from 0 votes
Recipe by Rob RollenbergCourse: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Gemiddeld
Servings

3

servings
Kook tijd

1

hour 

15

minutes

Ingredienten

Stappen

  • Een kwartier voordat de pizzadeeg klaar is verwarm je alvast de oven op 220c graden. Snij daarna de groente en Chorizo worst. Zorg ervoor dat de tomatensaus klaar is en afgekoeld. Rol vervolgens het deeg zo groot mogelijk uit en leg de pizza alvast op een overplaat bedekt met bakpapier. Bedek de pizza aan één kant en laat de randen vrij met de saus, groente en chorizo worst en de ricotta kaas. Daarna nog een handje rucola sla.
  • Smeer de randen van de pizza in met wat losgeklopt ei en vouw daarna de pizza dicht en druk de randen goed aan. Smeer vervolgens de pizza in met het ei en prik nog wat gaatjes aan de bovenkant, zodat de pizza straks niet openbarst door de druk.
  • Doe de pizza voor 8-12 minuten in de oven, zodra de buitenkant mooi bruin is mag die uit de oven.
Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Pizza Funghi (Pizza met champignons)

Een pizza Funghi is een pizza met champignons. Vroeger gruwelde ik van champignons, vooral wanneer ze helemaal...

Chinese komkommersalade

Een frisse Chinese komkommersalade als bijgerecht bij bijvoorbeeld Bami.

Aardappels uit de oven

Dit recept aardappels uit de oven is heel gemakkelijk, maar ook heel lekker. Ook al heb je...