Home Keuken Aziatische recepten Pittige kip met broccoli

Pittige kip met broccoli

Hou van je van de Hollandse nasi en van pittig eten dan is deze pittige kip met broccoli echt voor jou. Eenvoudig te maken ook op een doordeweekse dag en de kinderen kunnen dit ook eten, wanneer je de rode peper pas toevoegt nadat je voor de kinderen hebt opgeschept.

De groente die ik erbij heb zitten kun je ook gemakkelijk aanpassen in bijvoorbeeld Hollandse sperziebonen of een combinatie van kool, prei en taugé.

Pittige kip met broccoli

0 from 0 votes
Recipe by Rob RollenbergCourse: HoofdgerechtCuisine: AziatischDifficulty: Gemiddeld
Servings
servings
Kook tijd

25

minutes

In dit recept gaan we pittige kip met broccoli maken.

Ingredienten

  • 2 à 3 stuks (biologische) kipfilet

  • 300 gram (pandan) rijst

  • 1 stronk broccoli

  • 1 ui

  • 3 eetlepels ketchup

  • 4 eetlepels ketjap manis

  • 1 rode peper

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 eetlepels pindakaas

  • 1 eetlepel bloem

  • 200 ml halfvolle of 0% vet melk

  • 1 scheutje natuurazijn (Zorgt ervoor dat de kip niet te droog wordt)

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 theelepel gedroogde gember

  • 2 theelepels kurkuma (Zorgt ervoor dat de rijst en broccoli een mooi geel/groene kleur krijgt)

  • 1 eetlepel gebakken uitjes

  • 1 bosje Koriander

Stappen

  • De eerste stap graag een paar uur van te voren doen. Eventueel de dag ervoor al. Snijd de kip in blokjes. Snijd de rode peper, 1 teentje knoflook, halve ui en 1/3 van het bosje koriander. Als je met kinderen eet snijd dan de peper apart en voeg dit pas aan het einde van het gerecht toe. Meng bovenstaande met elkaar en doe de olijfolie, ketjap, gember en eventueel de natuurazijn allemaal bij elkaar.
  • Zet alvast een pan met water op, gooi hierin een snufje zout en de Kurkurma.
  • Voor de pindasaus snijd de andere helft van de ui heel fijn en een goed eetlepel met fijn gesneden koriander steeltjes. Doe dit alles in een steelpannetje met en klein beetje olijfolie en zet het op de kleinste pit. Wanneer de ui er glazig uitziet na ongeveer 5 à 10 minuten voeg dan eerst een fijngesneden teentje knoflook toe en daarna de eetlepel bloem en roer dit goed door elkaar. Voeg vervolgens de ketchup en ketjap manis toe en roer dit goed door. Voeg vervolgens de melk en de pindakaas toe en laat dit rustig dik worden. Proef de pindasaus en voeg eventueel nog wat koriander blaadjes toe, een beetje ketjap of een klein beetje van de rode peper.
  • Als het water kookt gooi de rijst erin en zet de timer op 10 minuten. Gooi na 5 minuten de broccoli erin en laat dit nog 5 minuten doorkoken. Giet de rijst en brocolli af en laat het geheel nog minimaal 10 minuten in in de pan zitten.
  • Doe de kip in een hete pan zonder olie of boter en bak dit in ongeveer 3 à minuten gaar. Als je met je spatel makkelijk door de kip gaat is die gaar.
  • Het enigste wat je nu nog hoeft te doen is de rijst met de broccoli op één bord te leggen, daarover heen de kip en vervolgens de pindasaus. Gooi om het nog wat mooier te maken de overgebleven koriander blaadjes en eventueel de gebakken uitjes erbij.
Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

2 REACTIES

  1. Ik heb gisteren heerlijk gegeten dankzij jouw recept en uitleg. Ik ga zeker nog meer recepten uitproberen. Ik kan wel koken maar ben nog geen topkok, maar dankzij de goede uitleg hebben we gesmuld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Pizza pesto met champignons en rode ui

In dit recept maken we pizza pesto met champignons en rode ui. Pizza blijft behoren tot één van...

Natuurlijk genoegen

Het was al weer even geleden, dat wij langs de boerderij Natuurlijk genoegen waren geweest. Net als mijn laatste bericht op 10x gezonder overigens, maar...

Risotto met gerookte zalm

Dit is mijn versie van een Risotto met gerookte zalm. Geen ingewikkelde ingrediënten, de hoofdbestanddelen zijn zalm, risotto...