Zelfgemaakte pita broodjes zijn (natuurlijk) lekkerder en vele malen gezonder dan de kant-en-klaar variant. Het is eenvoudig om de pita broodjes te maken. Je hebt alleen wat langer de tijd nodig dan de kant-en-klaar pita broodjes. Echter de meeste tijd ben je kwijt aan het wachten totdat de deeg gerezen is. Dan heb je dus tijd om wat anders te doen of de rest van het eten voor te bereiden.
Pita broodjes, ook wel shoarma broodjes genoemd, heb ik gebruikt voor een broodje kip shoarma. Voor het recept van kip shoarma kijk hier. Natuurlijk kun je de pita broodjes ook gebruiken bij bijvoorbeeld gyros. Wil je volledig witte pita broodjes gebruik dan in plaats van het meel alleen maar bloem. Meel is overigens wel gezonder.
Moet gist vermyden, wat kan k i.p daarvan gbruike ?
Heerlijk recept! De broodjes zijn bij mij goed gelukt=)
Goed om te horen.
Zuurdesem in gedroogde vorm uit de biowinkel. Gebruik ik ook en geeft vrijwel hetzelfde resultaat, maar wel bijna dubbel zo lang laten rijzen.
Zeker een goed idee en zuurdesem werkt inderdaad wat langzamer. Wij gebruiken voor ons brood altijd onze eigen zuurdesem aangevuld met een beetje gist.
Zou ik deze broodjes in de vriezer kunnen bewaren?
Ja hoor, je kunt deze pita broodjes in de vriezer bewaren. Je kunt ze eventueel op een lager temperatuur afbakken (ongeveer 20ºC lager) en ze daarna invriezen. En wanneer je ze dan eerst ontdooit kun je ze daarna even kort afbakken op een hoge temperatuur.
dikkie! XD