Home Ingrediënt Groente Pasta pesto met palmkool en tomaatjes

Pasta pesto met palmkool en tomaatjes

Met een pasta zet je bijna altijd snel een lekker en gezond gerecht op tafel. Zo ook met deze pasta pesto met palmkool en tomaatjes. Het is een simpel vegetarisch recept met een kort boodschappenlijstje. Het enige wat misschien wat meer moeite kost, is om palmkool te vinden. In de biologische supermarkten kun je het waarschijnlijk wel vinden.

Het recept voor deze pasta pesto met palmkool en tomaatjes is erg lekker, al zeg ik het zelf. De palmkool is een open koolsoort, net als boerenkool. De naam dankt deze kool aan het feit, dat de plant eruit ziet, als miniatuur-palmboom.

En hoewel de groente de hoofdrol spelen in het gerecht, is de echte smaakmaker de pesto. Zorg dus voor een kwalitatief goede pesto. Of maak de pesto zelf ;) En met wat zelfgemaakte croutons zit er ook wat knapperigs in het gerecht.

Pasta pesto met palmkool en tomaatjes

4 from 5 votes
Recipe by Rob Rollenberg Course: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Makkelijk
Servings

2

servings
Cooking time

25

minutes

In dit recept maken we een pasta pesto met palmkool en tomaatjes.

Ingredienten

 • 170 gram pasta

 • 250 gram palmkool

 • 250 gram cherry tomaten

 • 1 gele ui

 • 1 snee brood

 • 1 teentje knoflook

 • Verse pesto

 • Zeezout & zwarte peper

Stappen

 • Zet een pan op het vuur met een ruime hoeveelheid water en wat zout. Snij het sneetje brood in blokjes en snij een halve teen knoflook fijn. Meng de knoflook en brood met 1 tot 2 eetlepels olijfolie. Zorg ervoor dat ieder stukje brood voldoende olie opzuigt.
 • Begin daarna met het snipperen van de ui en doe deze in de koekenpan met olie en een snufje zout. Laat de ui op een laag vuurtje rustig fruiten.
 • Spoel de palmkool even af. Snij het onderste stukje van de palmkool af. Snij vervolgens het blad van de nerf. Rol vervolgens de bladeren op, zodat je deze gemakkelijker kunt snijden. Snij er vervolgens smalle repen van en snij daarna nog eens haaks daarop, zodat je kleine stukjes palmkool overhoud.
 • Wanneer het water kookt mag de pasta in de pan gedaan worden. Snij de andere helft van het knoflookteentje fijn. Doe dan de palmkool met het fijngesneden halve knoflookteentje bij de pan met uien. Bak dit heel even mee met de ui voor een paar minuten. Doe daar een beetje water bij de palmkool en doe eventueel de deksel op de pan. Laat dit zo’n 5-10 minuten verder stoven.
 • Snij vervolgens de tomaatje doormidden en doe deze ook in de koekenpan. Gebruik vervolgens een andere koekenpan om de stukjes brood te bakken op middelhoog vuur, totdat ze krokant zijn geworden. Let erop, dat ze gemakkelijk kunnen verbranden in de pan.
 • Giet vervolgens de pasta af en vermeng deze met de pesto. Nu is alles klaar om op het bord gelegd te worden.
 • En dit is dan de pasta pesto met palmkool en tomaatjes.

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Indiase curry salade

Deze Indiase curry salade heeft het pittige van een curry, een kipfilet met een kruidenmengsel van een curry...

Madras Curry Pasta

Mijn zoektocht naar een recept voor een originele Madras Curry Pasta heb ik online niet kunnen vinden. Misschien...

Herfst risotto

Dit gerecht Herfst risotto past heel goed bij de herfst. Niet alleen door de kastanje champignons, maar ook...