Home Kruiden Basilicum Pasta met vegetarische Ragù

Pasta met vegetarische Ragù

De bekendste pasta met ragù is wel de Pasta Bolognese. Wij kennen in Nederland de Bolognese, als een tomatensaus met gehakt. In de Italiaanse keuken is de Bolognese vooral een stoofpotje met vlees. Tomaten zijn ook te vinden in de saus, maar het vlees heeft de hoofdrol.

In deze versie is er geen vlees te bekennen, maar het stoven is wel overeind gebleven. Door het stoven krijg je een heerlijke saus, die heerlijk is bij een pasta op een koude dag. Een goed gevuld saus vol met groente. Ook voor kinderen is de saus te behappen, maar let dan wel op met het toevoegen van de gedroogde pepers.

[mk_custom_box bg_color=”#68cad1″ bg_position=”left top” bg_repeat=”repeat” bg_stretch=”false” padding_vertical=”10″ padding_horizental=”20″ margin_bottom=”10″ min_height=”200″ border_width=”1″][mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#ffffff” size=”18″ font_weight=”normal” letter_spacing=”0″ margin_top=”0″ margin_bottom=”10″ font_family=”none” align=”left”]Bereidingstijd[/mk_fancy_title][mk_icon_box title=”60-90 minuten” text_size=”16″ font_weight=”inherit” icon=”moon-clock” style=”simple_ultimate” icon_size=”small” rounded_circle=”false” icon_location=”left” circled=”false” box_blur=”false” margin=”30″][mk_icon_box title=”2-3 personen” text_size=”16″ font_weight=”inherit” icon=”moon-users” style=”simple_ultimate” icon_size=”small” rounded_circle=”false” icon_location=”left” circled=”false” box_blur=”false” margin=”30″][mk_icon_box title=”Gemiddeld” text_size=”16″ font_weight=”inherit” icon=”moon-food-2″ style=”simple_ultimate” icon_size=”small” rounded_circle=”false” icon_location=”left” circled=”false” box_blur=”false” margin=”10″][/mk_custom_box]
[mk_custom_box bg_color=”#c1d365″ bg_position=”left top” bg_repeat=”repeat” bg_stretch=”false” padding_vertical=”10″ padding_horizental=”20″ margin_bottom=”10″ min_height=”100″ border_width=”1″][mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#ffffff” size=”18″ font_weight=”normal” letter_spacing=”0″ margin_top=”0″ margin_bottom=”10″ font_family=”none” align=”left”]Ingrediënten[/mk_fancy_title][mk_custom_list margin_bottom=”10″ align=”none”]

  • Spaghetti 150-225 (75 gr per persoon)
  • 2 uien
  • 2 penen of 4-5 wortels
  • 1 groene paprika
  • 1 bakje champignons
  • 1 blikje linzen
  • 1 blikje tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2-3 gedroogde pepers/chilies
  • 1 bosje basilicum

[/mk_custom_list][/mk_custom_box]

[mk_custom_box bg_color=”#c1d365″ bg_position=”left top” bg_repeat=”repeat” bg_stretch=”false” padding_vertical=”10″ padding_horizental=”20″ margin_bottom=”10″ min_height=”100″ border_width=”1″][mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#ffffff” size=”18″ font_weight=”normal” letter_spacing=”0″ margin_top=”0″ margin_bottom=”10″ font_family=”none” align=”left”]Ingrediënten[/mk_fancy_title][mk_custom_list margin_bottom=”10″ align=”none”]

  • 1-2 theelepel(s) oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2  laurierblaadjes
  • 1 glas rode wijn
  • 200 ml groentebouillon
  • Parmezaanse kaas
  • 1 klontje roomboter (om mee te bakken)
  • 1-2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie

[/mk_custom_list][/mk_custom_box]

[mk_custom_box bg_color=”#f38284″ bg_position=”left top” bg_repeat=”repeat” bg_stretch=”false” padding_vertical=”10″ padding_horizental=”20″ margin_bottom=”10″ min_height=”100″ border_width=”1″][mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#ffffff” size=”18″ font_weight=”normal” letter_spacing=”0″ margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Keukenbenodigdheden[/mk_fancy_title][mk_custom_list margin_bottom=”10″ align=”none”]

[/mk_custom_list][/mk_custom_box]


[mk_divider style=”padding_space” divider_width=”full_width” margin_top=”20″ margin_bottom=”20″]

[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”true” color=”#c1d365″ size=”20″ font_weight=”bold” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stappen Pasta met vegetarische Ragù[/mk_fancy_title]

[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#c1d365″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stap 1[/mk_fancy_title]

Gebruik bij voorkeur een braadpan of koekenpan met dikke bodem. Begin daarna met het snijden van de groente. Zet de pan op een laag vuurtje met olijfolie of zonnebloemolie. Begin met het snipperen van de uien. Doe de gesnipperde uien vervolgens in de pan en voeg ook wat zout toe.

[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#c1d365″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stap 2[/mk_fancy_title]

Snij vervolgens de wortels en de paprika in blokjes. Voeg ook een klontje roomboter toe.

[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#c1d365″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stap 3[/mk_fancy_title]

Was de champignons (ze gaan toch zo in de pan) of veeg ze even schoon. Snij deze vervolgens ook en doe deze ook in de pan. Laat de groente-combinatie zo’n 20 minuten rustig bakken op een laag vuurtje. Wel af en toe roeren.

[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#c1d365″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stap 4[/mk_fancy_title]

Snij intussen de knoflookteentjes en gedroogde pepers. De laatste 5 minuten mag het vuur best wel omhoog. Laat de groente lekker bruin worden, maar pas op dat ze niet zwart uitslaan. Voeg intussen een theelepel paprikapoeder toe en tevens de fijngesneden knoflookteentjes en gedroogde pepers. Zijn de groente bruin? Doe een glas rode wijn in de pan en laat dit even inkoken. Daarna mag ook de helft van de bouillon toegevoegd worden. Bewaar het beetje bouillon om eventueel later nog toe te voegen, als de saus wat te ver is ingekookt. Ook de oregano en de laurierblaadjes mogen toegevoegd worden.

[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#c1d365″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stap 5[/mk_fancy_title]

Tijd om het water te koken voor de pasta. Ik heb spaghetti gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook bijvoorbeeld Tagliatelle gebruiken. Tevens ook het blikje linzen toegevoegd(zonder het vocht). De linzen hebben maar heel even nodig.

[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#c1d365″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stap 6[/mk_fancy_title]

Rasp nog wat Parmezaanse kaas, snij wat blaadjes Basilicum fijn. Grotere steeltjes kun je eventueel heel fijn snijden en gewoon bij de saus doen. Breng de saus verder op smaak met wat zout en zwarte peper.

[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#c1d365″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stap 7[/mk_fancy_title]

En dan nu het leukste onderdeel van koken! Het eten van je eigen gemaakte pasta met vegetarische Ragù.

 

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Hoe bak je zalm

hoe bak je zalm? Ik laat door middel van foto’s zien hoe je zalm het gemakkelijkst klaar maakt. Voor de doorgewinterde hobby-koks...

Hoe snij je witte kool

Hoe snij je witte kool? Ik laat door middel van foto's zien hoe je witte kool het snelst kan snijden. Voor de doorgewinterde hobby-koks...

Pasta met tomatensaus

Pasta met tomatensaus, wie kent het niet. Het is een beetje onze Hollandse kijk op de Italiaanse...