De bekendste pasta met ragù is wel de Pasta Bolognese. Wij kennen in Nederland de Bolognese, als een tomatensaus met gehakt. In de Italiaanse keuken is de Bolognese vooral een stoofpotje met vlees. Tomaten zijn ook te vinden in de saus, maar het vlees heeft de hoofdrol.
In deze versie is er geen vlees te bekennen, maar het stoven is wel overeind gebleven. Door het stoven krijg je een heerlijke saus, die heerlijk is bij een pasta op een koude dag. Een goed gevuld saus vol met groente. Ook voor kinderen is de saus te behappen, maar let dan wel op met het toevoegen van de gedroogde pepers.
- Spaghetti 150-225 (75 gr per persoon)
- 2 uien
- 2 penen of 4-5 wortels
- 1 groene paprika
- 1 bakje champignons
- 1 blikje linzen
- 1 blikje tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 2-3 gedroogde pepers/chilies
- 1 bosje basilicum
[/mk_custom_list][/mk_custom_box]
- 1-2 theelepel(s) oregano
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 laurierblaadjes
- 1 glas rode wijn
- 200 ml groentebouillon
- Parmezaanse kaas
- 1 klontje roomboter (om mee te bakken)
- 1-2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
[/mk_custom_list][/mk_custom_box]
- Koekenpan of braadpan
- Kaasschaaf
[/mk_custom_list][/mk_custom_box]
[mk_divider style=”padding_space” divider_width=”full_width” margin_top=”20″ margin_bottom=”20″]
[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”true” color=”#c1d365″ size=”20″ font_weight=”bold” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stappen Pasta met vegetarische Ragù[/mk_fancy_title]
[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#c1d365″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stap 1[/mk_fancy_title]
Gebruik bij voorkeur een braadpan of koekenpan met dikke bodem. Begin daarna met het snijden van de groente. Zet de pan op een laag vuurtje met olijfolie of zonnebloemolie. Begin met het snipperen van de uien. Doe de gesnipperde uien vervolgens in de pan en voeg ook wat zout toe.
[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#c1d365″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stap 2[/mk_fancy_title]
Snij vervolgens de wortels en de paprika in blokjes. Voeg ook een klontje roomboter toe.
[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#c1d365″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stap 3[/mk_fancy_title]
Was de champignons (ze gaan toch zo in de pan) of veeg ze even schoon. Snij deze vervolgens ook en doe deze ook in de pan. Laat de groente-combinatie zo’n 20 minuten rustig bakken op een laag vuurtje. Wel af en toe roeren.
[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#c1d365″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stap 4[/mk_fancy_title]
Snij intussen de knoflookteentjes en gedroogde pepers. De laatste 5 minuten mag het vuur best wel omhoog. Laat de groente lekker bruin worden, maar pas op dat ze niet zwart uitslaan. Voeg intussen een theelepel paprikapoeder toe en tevens de fijngesneden knoflookteentjes en gedroogde pepers. Zijn de groente bruin? Doe een glas rode wijn in de pan en laat dit even inkoken. Daarna mag ook de helft van de bouillon toegevoegd worden. Bewaar het beetje bouillon om eventueel later nog toe te voegen, als de saus wat te ver is ingekookt. Ook de oregano en de laurierblaadjes mogen toegevoegd worden.
[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#c1d365″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stap 5[/mk_fancy_title]
Tijd om het water te koken voor de pasta. Ik heb spaghetti gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook bijvoorbeeld Tagliatelle gebruiken. Tevens ook het blikje linzen toegevoegd(zonder het vocht). De linzen hebben maar heel even nodig.
[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#c1d365″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stap 6[/mk_fancy_title]
Rasp nog wat Parmezaanse kaas, snij wat blaadjes Basilicum fijn. Grotere steeltjes kun je eventueel heel fijn snijden en gewoon bij de saus doen. Breng de saus verder op smaak met wat zout en zwarte peper.
[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#c1d365″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stap 7[/mk_fancy_title]
En dan nu het leukste onderdeel van koken! Het eten van je eigen gemaakte pasta met vegetarische Ragù.