Pasta met tomatensaus, wie kent het niet. Het is een beetje onze Hollandse kijk op de Italiaanse keuken. Toch maak ik redelijk vaak een pasta met tomatensaus. Waarom? De kinderen lusten het en ik kan lekker wat groente verstoppen in de saus. Is het mijn favoriete pasta? Nee, die maak ik meestal op een vrije avond als de kinderen op bed liggen en mijn vrouw en ik samen kunnen genieten van een avondmaal.
Natuurlijk probeer ik de tomatensaus wel superlekker en zo gezond mogelijk te maken. In de loop van de tijd heb ik ook beter kunnen ontdekken hoe je van een tomatensaus een topsaus kunt maken. Tijd om dit weer eens te delen met jullie. Eerder schreef ik al over een basis-tomatensaus en dit is eigenlijk een aanvulling daarop.
Ik heb eigenlijk 2 soorten gemaakt. Eentje met weinig groente in de saus en eentje met veel groente erbij. Bij beide varianten gebruik ik een staafmixer om een gladde saus te creëren. Een saus waarbij kinderen niet aarzelend zitten te kijken of ze dit wel kunnen eten. Toch doe ik er op het laatste moment nog wel wat groente bij, zodat ze wel weten dat er groente in de saus zit. Gebruik hiervoor wel groente die geen of weinig kooktijd nodig hebben, zoals doperwten (uit de diepvries)
Welke pasta je erbij serveert laat ik altijd over aan de kinderen en in dit geval waren het vlindertjes.
[…] Zelf aan de slag met de tomatensaus? Kijk dan eens naar dit recept: Pasta met tomatensaus […]