Home Fruit Citroen Pasta met gegrilde pompoen en portobello

Pasta met gegrilde pompoen en portobello

Een pasta leent zich erg goed om met wat overgebleven groente iets lekkers op tafel te zetten. Deze pasta met gegrilde pompoen en portobello kan dan ook gemakkelijk aangepast worden naar de groente van het seizoen. Het seizoen voor de pompoen is inmiddels al voorbij. Dit geldt overigens voor veel groente in de maand april. De wintergroente zijn bijna allemaal op en de komst van nieuwe groente begint pas weer in de maand mei.

Gisteren kwam ik deze foto’s weer tegen van dit recept. Ik had deze namelijk al in februari gemaakt, maar het recept had ik nog niet geplaatst. De pasta heeft een pittige en zure smaak. Het is bijna oorlog in je mond qua smaken. Het sap van de citroen kun je eventueel ook vervangen door wat witte wijn, als je niet zo van het zure houdt.

Het grillen van de groente geeft weer een hele andere belevenis aan de groente. De pompoen leent zich hier goed voor, maar ook een courgette of aubergine doen het goed op de grill.

Pasta met gegrilde pompoen en portobello

0 from 0 votes
Recipe by Rob Rollenberg Course: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Makkelijk
Servings

2

servings
Kook tijd

20

minutes

Ingredienten

 • 150- 200 gr pasta

 • 1 pompoen

 • 2 handjes veldsla

 • 2 portobello paddenstoelen

 • 3 lente-uien

 • 8-10 snoep tomaatjes

 • 3 plakjes parmaham (optioneel)

 • sap van 1/2 tot 1 citroen

 • 1 knoflookteentje

 • 1 rode peper of 2 gedroogde chillies

 • 2 eetlepels olijventapenade

 • 200ml bouillon

Stappen

 • De foto’s van het snijden van de groente heb ik helaas niet gemaakt. Ik heb voor de pompoen gebruikt gemaakt van een kleine ronde pompoen. Voor de snijwijze van de pompoen kun je hier een kijkje nemen: hoe snij je een flespompoen. De snijwijze is vrijwel gelijk aan de ronde pompoen. Behalve dat de schil wat harder is. Zorg er in ieder geval voor, dat de pompoen niet weg kan rollen. Halveer daarom de pompoen, zodat niet weg kan rollen. Snij vervolgens de pompoen in plakken van een 0,5 cm.

  Zet ook een pan op met een ruime hoeveelheid water voor de pasta. Snij tevens de lente-ui fijn en de ham. En maak de portobello schoon. Smeer zowel de portobello, als de pompoenstukken in met wat olijfolie. Strooi er tevens wat zout en peper overheen.
 • Zet het vuur aan (hoog) onder de grillpan. Zet een koekenpan op het vuur met wat olijfolie en fruit daarin de lente-ui. Was vervolgens de tomaatjes. Zet tevens de oven aan op 150ºC, zodat de portobello en pompoen daarin straks verder kunnen garen. Doe de pasta in de pan met water, als deze kookt.
 • Zodra de portobello en de pompoen een grillrandje hebben mogen ze in de oven. De portobello hoeft, maar aan één kant gegrild te worden. Smeer bovenop de portobello wat olijventapenade. Snij intussen ook de rode pepers en het knoflookteentje fijn. Doe dit vervolgens in de koekenpan met het citroensap. Halveer de tomaatjes en doe deze ook in pan en laat dit even rustig koken.
 • Voeg de bouillon ook toe aan de saus en laat dit verder rustig inkoken. De pasta zal inmiddels ook wel klaar zijn. Doe daarna de pasta bij de saus.
 • Tijd om het bord op te maken te genieten van je pasta met gegrilde pompoen en portobello.

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Herfst risotto

Dit gerecht Herfst risotto past heel goed bij de herfst. Niet alleen door de kastanje champignons, maar ook...

Zelfgemaakte pepersaus

Bij biefstuk hoort voor mij pepersaus en dan natuurlijk het liefst een zelfgemaakte pepersaus. Hier dan ook een recept van mijn versie...

Snelle bladerdeeg

Met het recept snelle bladerdeeg kun je vrij gemakkelijk zelf bladerdeeg maken. Het snelle betekent niet, dat de...