Home Recept type Hoofdgerecht Pasta met eenvoudige tomatensaus en gehaktballen

Pasta met eenvoudige tomatensaus en gehaktballen

Pasta met eenvoudige tomatensaus en gehaktballen. Lekker snel klaar en ook nog eens gezond. Voor onze kinderen is dit een ideale pasta, dus voor ons ook.

Dit recept heb ik al een tijdje geleden op een andere website geplaatst. Ik kwam dit van de week weer eens tegen. Het was toen één van de eerste recepten die ik heb gefotografeerd. Ik dacht laat ik dit recept ook eens op deze website zetten. Iedereen heeft wel eens behoefte een snel pasta gerecht, maar wel één die niet uit een zakje of pakje komt.

Eet smakelijk en als je opmerkingen of vragen hebt schroom dan niet om een berichtje achter te laten.

Pasta met eenvoudige tomatensaus en gehaktballen

0 from 0 votes
Recipe by Rob RollenbergCourse: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Gemiddeld
Servings

4

servings
Kook tijd

40

minutes

In dit recept maken we een heerlijke pasta met eenvoudige tomatensaus en gehaktballen.

Ingredienten

  • 300-400g penne of andere pasta (75-100 gram per persoon)

  • 1 blik gepelde tomaten of 250 gram verse gepelde tomaten

  • 1 pakje gezeefde tomaten

  • 2 uien

  • 2 à 3 takjes rozemarijn

  • 5 à 6 takjes tijm

  • 1 venkel

  • 1 rode paprika

  • 300g biologisch (runder)gehakt

  • 1 ei

  • 4 eetlepels broodkruim

  • 2 teentjes knoflook

  • 100g geraspte kaas

  • 1 basilicum of handvol spinazie

Stappen

  • Snij de uien fijn, doe ze in een gewone pan of hapjespan met wat olijfolie en zout. Maak de venkel schoon, snij de onder- en bovenkant eraf en verwijder het witte binnenste gedeelte. Snij de venkel fijn en doe ze bij de uien. Snij daarna de paprika in kleine stukjes en doe deze ook in de pan. Roer af en toe in de pan zodat de uien niet aanbakken en blijf dit doen totdat de uien glazig zijn.Ondertussen kun je de knoflook fijn snijden en deze in de pan doen.
  • Wanneer de uien glazig zijn doe dan de gepelde tomaten en gezeefde tomaten erbij. Doe de takjes rozemarijn en tijm bij de saus en wat peper en zout. Laat dit rustig koken op het laagste vuur voor ongeveer een uur. Mag ook iets korter als je weinig hebt, maar hoe langer het kookt des te lekkerder is.
  • Zet nu een pan met water op voor de pasta met wat zout. Verwijder de rozemarijn en tijm takjes uit de saus. Maak daarna het gehakt klaar met het broodkruim, ei en wat zout en peper. Maak kleine gehaktballen. Doe de gehaktballen in de saus en laat dit ongeveer 10 minuten meekoken. Proef eventueel de saus of er nog meer peper en zout bij moet.
  • Doe daarna de penne in de pan voor ongeveer 10 minuten. Gebruik je andere pasta kijk dan even op de verpakking voor de kooktijd. Wanneer de penne klaar is giet het dan af. Je hoeft de pasta niet af te spoelen met koud water, zoals vaak wordt gedaan tegen het plakken. Je wilt juist dat de saus aan de pasta blijft plakken.
  • Doe de pasta in een grote schaal, daarna de saus eroverheen. Strooi daarna wat geraspte kaas eroverheen en voeg wat basilicum blaadjes toe of een handvol spinazie (ik heb spinazie gebruikt die ik nog over had van mijn Indiase Curry).
Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Zelf cruesli maken, doe je zo

Zelf cruesli maken is eigenlijk heel gemakkelijk en dan ook nog eens zoveel lekkerder! Maar is het...

Zelf bechamelsaus maken

Zelf bechamelsaus maken is zo eenvoudig. Deze klassieke witte saus wordt bij ons veel gecombineerd met groente, zoals broccoli en bloemkool. Daarnaast is de bechamelsaus...

Recept Spelt eierkoeken

Het is zaterdagochtend en het regent. Mijn vrouw en zoontje zijn de boodschappen aan het halen en...