Home Groente Boerenkool Pasta met boerenkool, peper & mascarpone

Pasta met boerenkool, peper & mascarpone

Wauw, deze pasta met boerenkool, peper & mascarpone was goed. Bij velen belandt de boerenkool veelal in de stamppot en daar is natuurlijk niets mis mee, want boerenkool is supergezond. Alleen wil je een keer iets anders met boerenkool, doe het dan eens zo!

Het heeft pit van de peper, het zoute van ansjovis, het zure van citroen en het romige van de mascarpone. Al met al een leuke combinatie. Ik maakte deze pasta met de boerenkool uit de beebox. Er zat dit keer zowel groene als paarse boerenkool in de box. En die paarse variant zie je helaas niet zo vaak.

Kunnen de kinderen dit ook eten? Ja, natuurlijk. Het is bij dit gerecht niet de bedoeling, dat de peper de hoofdrol speelt. Er zit maar een vleugje pittigheid in. Dus dat kinderen nog goed hebben. En de kinderen zullen houden van de romige pasta.

Pasta met boerenkool, peper & mascarpone

3 from 3 votes
Recipe by Rob Rollenberg Course: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Gemiddeld
Servings

2

servings
Cooking time

20

minutes

In dit recept maken we een pasta met boerenkool, peper & mascarpone.

Ingredienten

  • 150 gram pasta

  • 300 gram boerenkool

  • 8 stuks wilde tomaatjes

  • 5 ansjovisfilets

  • 1 groene of rode peper

  • 1 knoflookteentje

  • Sap van een 1/2 citroen

  • 100 gram mascarpone

  • 1 handje Parmezaanse kaas

  • 1 eetlepel zonnebloemolie

  • Zout en peper

Stappen

  • Zet allereerst een grote pan op het vuur met een ruime hoeveelheid water en een snuf zout. Hier kun je zo direct de pasta in koken samen met de boerenkool. Begin intussen met het snijden van de citroen (hoeft alleen in tweeën), de groene peper in dunne ringen (verwijder eventueel de pitten) en snij het knoflookteentje fijn. Snij tevens de tomaatjes in stukjes.
  • Mocht het water koken dan mag de pasta toegevoegd worden. Doe de laatste 4 minuten de boerenkool bij de pasta. Maak wel de boerenkool even schoon door de grove stelen weg te snijden en vervolgens de bladeren te wassen. Snij vervolgens de boerenkool fijn.
  • Snij intussen de ansjovis en doe deze in de koekenpan met wat zonnebloemolie of olijfolie. Bak dit rustig aan. Voeg na een minuutje de peper en de stukken tomaat toe. Doe de boerenkool tussendoor in de kookpan, als de pasta nog 4 minuten moet koken.
  • Doe de knoflook in de koekenpan. Rasp de Parmezaanse kaas. Giet de pasta en boerenkool af. Doe het citroensap in de koekenpan.
  • Doe vervolgens de pasta met boerenkool in de koekenpan. Doe de mascarpone erbij en roer alles nog even goed door elkaar.
  • En ja, dan is de pasta met boerenkool, peper & mascarpone klaar!

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Framboos

Frambozen

De framboos is de vrucht van een plant uit de rozenfamilie. Samen met de braam behoort de framboos tot het geslacht Rubus,...

Vergeten recepten: ouderwets eten dat lekker en gezond is

Tegenwoordig wordt er veel gesproken over 'superfood'. Daarmee worden allerlei hippe voedingsmiddelen bedoeld, die heel goed voor de gezondheid zouden zijn vanwege hun hoge...

Marokkaanse gehaktballen in tomatensaus met Harissa-saus

Dit recept Marokkaanse gehaktballen in tomatensaus met Harissa-saus zag ik onlangs bij Jamie Oliver langs komen in zijn programma...