Pasta, bloemkool, witte bonen en bieflappen … Voeg het samen en je hebt een heerlijk, voedzaam en gezond gerecht. Op deze manier maak ik vrijwel altijd een pasta. Wat ligt er nog in de koelkast en de voorraadkast? En wat moet er snel op gegeten worden. Nu de temperaturen weer een beetje beginnen om de slaan mag de tomatensaus weer wat gevulder, wat mij betreft.
Vandaar ook de toevoeging van de witte bonen en bloemkool aan de tomatensaus. Heel vaak wordt er in een tomatensaus rundergehakt gebruikt, maar je kunt zoals je ziet nog veel meer kanten op. Er zijn mogelijkheden genoeg en vlees hoeft echt niet altijd toegevoegd te worden. De toevoeging van kaneel aan een tomatensaus vind ik ook geweldig. Liever had ik dan ook nog wat chili-flakes of verse rode peper toegevoegd. Maar ja, het pittige combineert niet goed met mijn kinderen.
Normaal gesproken begeleid ik mijn recepten altijd met veel foto’s. Nu heb ik eens een filmpje gemaakt (zie onderaan het recept). Wat ook leuk is voor de verandering!