Home Groente Bloemkool Pasta met bloemkool, witte bonen en bieflappen

Pasta met bloemkool, witte bonen en bieflappen

Pasta, bloemkool, witte bonen en bieflappen … Voeg het samen en je hebt een heerlijk, voedzaam en gezond gerecht. Op deze manier maak ik vrijwel altijd een pasta. Wat ligt er nog in de koelkast en de voorraadkast? En wat moet er snel op gegeten worden. Nu de temperaturen weer een beetje beginnen om de slaan mag de tomatensaus weer wat gevulder, wat mij betreft.

Vandaar ook de toevoeging van de witte bonen en bloemkool aan de tomatensaus. Heel vaak wordt er in een tomatensaus rundergehakt gebruikt, maar je kunt zoals je ziet nog veel meer kanten op. Er zijn mogelijkheden genoeg en vlees hoeft echt niet altijd toegevoegd te worden. De toevoeging van kaneel aan een tomatensaus vind ik ook geweldig. Liever had ik dan ook nog wat chili-flakes of verse rode peper toegevoegd. Maar ja, het pittige combineert niet goed met mijn kinderen.

Normaal gesproken begeleid ik mijn recepten altijd met veel foto’s. Nu heb ik eens een filmpje gemaakt (zie onderaan het recept). Wat ook leuk is voor de verandering!

Pasta met bloemkool, witte bonen en bieflappen

0 from 0 votes
Recipe by Rob Rollenberg Course: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Makkelijk
Servings

2

servings
Cooking time

40

minutes

Ingredienten

  • 150-175 gram pasta

  • Halve stronk bloemkool

  • 1 potje witte bonen

  • 150-200 gram bieflappen

  • 4 tomaten

  • 1 paprika

  • 1 middelgrote uien

  • 1 knoflookteen

  • 1 bosje peterselie

  • 100-150ml bouillon

  • 1 theelepel paprikapoeder

  • 1 theelepel gemalen kaneel

  • zout en peper

  • Klontje boter

  • Optioneel: Geraspte kaas

  • Optioneel: 1 theelepel chili-flakes

Stappen

  • Zet een grote pan op het vuur met water om zo direct de tomaten te ontvellen. Hoe je tomaten moet ontvellen, staat hier. Gooi daarna het water niet weg. Dit kun je nog gebruiken om de bloemkool en de pasta in te koken. Haal ook de bieflappen alvast uit de koelkast.
  • Snij intussen de uien, dit hoeft overigens niet heel fijn. Wanneer je de tomatensaus straks nog in de blender doet. Doe de gesneden uien in de pan met zonnebloemolie en zout. Snij intussen de paprika en voeg deze ook toe. Snij daarna de bloemkoolroosjes en kook deze beetgaar in 10-12 minuten in de kookpan.
  • Ontvel intussen de tomaten en snij deze in blokjes. Kruid de uien en paprika met paprikapoeder en kaneelpoeder. Houd je van gekruid? Dan mag je best wat extra toevoegen. Voeg daarna de blokjes tomaat toe aan de pan. Doe de bouillon er ook bij en laat dit even goed inkoken voor minimaal 10 minuten, maar liever langer. Ook het knoflookteentje mag toegevoegd worden. Doe de steeltjes van de peterselie ook in de pan en voeg aan het einde de blaadjes toe. Bewaar ook wat peterselie blaadjes voor ganering. Haal de bloemkool uit de pan, maar laat het water in de pan zitten. Deze kun je nog gebruiken om de pasta in te koken.
  • Blender de tomatensaus, zorg er wel voor dat de tomatensaus (deels) is afgekoeld! Doe de saus terug in de pan. Voeg de bloemkool en witte bonen toe. Kook daarna de pasta, bak de bieflappen in een koekenpan op hoog vuur voor 1,5 minuut per zijde in wat roomboter. Laat het vlees even rusten. Rasp de kaas en alle elementen zijn klaar.

    Tip! Wanneer je niet alle bloemkool roosjes gebruikt, dan kun je deze na het koken invriezen. Je hoeft de roosjes daarna alleen nog maar op te warmen. 
  • Proef de tomatensaus en breng hem eventueel verder op smaak met peper en zout. Snij de bieflappen in plakjes en maak het bord op.

Recipe Video

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Verse harde broodjes van spelt

Wanneer je weinig tijd hebt om verse harde broodjes te maken is dit recept een uitkomst. De verse...

Zelfgemaakte pindasaus

Zelfgemaakte pindasaus is natuurlijk veel lekkerder dan de kant-en-klaar variant uit de supermarkt. Of je nu houdt van...

Ko­re­aan­se Bibimbap

De Koreaanse keuken is voor velen van ons een onbekende keuken, ook voor mij overigens, maar toen ik...