Pannenkoekentaart is een stapeltje pannenkoeken met laagjes ertussen. Deze keer maken we een pannenkoekentaart van gezonde banaan-yoghurt pannenkoeken. Die zijn erg lekker en een stuk gezonder dan gewone pannenkoeken. Deze pannenkoekentaart is hartstikke lekker en een prima manier om jouw kinderen meer fruit te laten eten. Het recept voor de pannenkoeken vonden we in de maaltijdbox van HelloFresh. We hebben er zelf een mooie taart van gemaakt.
Ingrediënten voor pannenkoekentaart van banaan-yoghurt pannenkoeken (4 personen)
- 4 bananen
- 4 el volle yoghurt
- 4 eieren
- 100 gr hennepzaad
- 2 tl bakpoeder
- 2 el roomboter
- 200-250 gr aardbeien
- Aardbeienjam
- Snufje zout
Bereidingswijze
Prak de bananen in een kom. Voeg 4 el yoghurt, de eieren, hennepzaad, bakpoeder en een snufje zout toe en roer tot een dik beslag.
Verhit de roomboter in een koekenpan en bak 3 kleine pannenkoekjes per keer, door 3x een eetlepel beslag in de pan te gieten. Als het goed is maak je ongeveer 12 pannenkoekjes, afhankelijk van de hoeveelheid beslag die je gebruikt per pannenkoekje.
Snijd de aardbeien in plakken. Leg een pannenkoekje op en bord en besmeer met een laagje aardbeienjam. Leg er dan plakjes aardbeien op. Dek af met het volgende pannenkoekje. Maar vier taartjes van elk 3 pannenkoekjes, of maak hogere taartjes. Garneer met aardbeien.
Zet de aardbeientaartjes een poosje in de koelkast om ze mooi te houden en serveer ze als gebakje. Of serveer ze als ze nog warm zijn bij de maaltijd.
Fruit pannenkoekjes
Fruit pannenkoekjes bestaan in meerdere vormen. De bananenpannenkoek is een bekend recept, omdat banaan wat extra stevigheid verleent aan het beslag. Daardoor kun je gemakkelijker pannenkoekjes bakken. Het resultaat is een lekkere pannenkoek, die bovendien glutenvrij is en vrijwel geen suiker bevat. Beleg is ook niet nodig, want de pannenkoek heeft een heerlijke volle fruitsmaak. Zeker als je er een taart van maakt met dit recept met aardbeitjes! Heerlijk om te combineren met bijvoorbeeld zelfgemaakte appelmoes of een schepje roomijs.