Home Uncategorized Pannenkoekentaart van banaan-yoghurt pannenkoeken met aardbeien

Pannenkoekentaart van banaan-yoghurt pannenkoeken met aardbeien

Pannenkoekentaart is een stapeltje pannenkoeken met laagjes ertussen. Deze keer maken we een pannenkoekentaart van gezonde banaan-yoghurt pannenkoeken. Die zijn erg lekker en een stuk gezonder dan gewone pannenkoeken. Deze pannenkoekentaart is hartstikke lekker en een prima manier om jouw kinderen meer fruit te laten eten. Het recept voor de pannenkoeken vonden we in de maaltijdbox van HelloFresh. We hebben er zelf een mooie taart van gemaakt.

Ingrediënten voor pannenkoekentaart van banaan-yoghurt pannenkoeken (4 personen)

  • 4 bananen
  • 4 el volle yoghurt
  • 4 eieren
  • 100 gr hennepzaad
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el roomboter
  • 200-250 gr aardbeien
  • Aardbeienjam
  • Snufje zout

Bereidingswijze

Prak de bananen in een kom. Voeg 4 el yoghurt, de eieren, hennepzaad, bakpoeder en een snufje zout toe en roer tot een dik beslag.

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak 3 kleine pannenkoekjes per keer, door 3x een eetlepel beslag in de pan te gieten. Als het goed is maak je ongeveer 12 pannenkoekjes, afhankelijk van de hoeveelheid beslag die je gebruikt per pannenkoekje.

Snijd de aardbeien in plakken. Leg een pannenkoekje op en bord en besmeer met een laagje aardbeienjam. Leg er dan plakjes aardbeien op. Dek af met het volgende pannenkoekje. Maar vier taartjes van elk 3 pannenkoekjes, of maak hogere taartjes. Garneer met aardbeien.

Zet de aardbeientaartjes een poosje in de koelkast om ze mooi te houden en serveer ze als gebakje. Of serveer ze als ze nog warm zijn bij de maaltijd.

Fruit pannenkoekjes

Fruit pannenkoekjes bestaan in meerdere vormen. De bananenpannenkoek is een bekend recept, omdat banaan wat extra stevigheid verleent aan het beslag. Daardoor kun je gemakkelijker pannenkoekjes bakken. Het resultaat is een lekkere pannenkoek, die bovendien glutenvrij is en vrijwel geen suiker bevat. Beleg is ook niet nodig, want de pannenkoek heeft een heerlijke volle fruitsmaak. Zeker als je er een taart van maakt met dit recept met aardbeitjes! Heerlijk om te combineren met bijvoorbeeld zelfgemaakte appelmoes of een schepje roomijs.

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Review | Rosti Mepal Margrethe Beslagkom

5
Onlangs mocht ik een product testen van Rosti Mepal. Ongetwijfeld heb je wel eens van het merk Rosti Mepal gehoord of gelezen. Niet? Kijk dan eens in de...

App review: Get running (Couch to 5K)

Wanneer je wil gaan beginnen met hardlopen is gestaag opbouwen het belangrijkste wat er is. Met interval training krijg je snelst resultaat. Dit kun...

Digitaal gezonder?

Digitaal gezonder, huh? Wat ik bedoel is dit: Kunnen wij ons gezondheid (positief) beïnvloeden door het bijhouden van onze beweging, onze rust, onze slaap,...