Home Keuken Hollandse recepten Pannenkoek gevuld met ragù bolognese en rucola

Pannenkoek gevuld met ragù bolognese en rucola

Pannenkoek gevuld met ragù bolognese en rucola

0 from 0 votes
Recipe by Rob RollenbergCourse: HoofdgerechtCuisine: HollandsDifficulty: Gemiddeld
Servings

4

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

15

minutes

In dit recept maken we een pannenkoek gevuld met ragù bolognese en rucola.

Ingredienten

  • Ingrediënten pannenkoekenbeslag
  • 200 gram (boekweit)meel

  • 2 eieren

  • 300 gram melk

  • 2-3 zeezout

  • Ingrediënten vulling
  • 300 gram rundergehakt

  • 2 wortels

  • 1 ui

  • 1-2 eetlepels tomatenpuree

  • 8 snoeptomaatjes

  • 100 gram rucola

  • 1 teen knoflook

  • 1 theelepel paprikapoeder

  • 100ml (runder)bouillon

  • 75 gram oude kaas

  • 50 gram verse basilicum

  • Zout & peper

Stappen

  • Snij allereerst de wortels in kleine stukje en laat deze 8 minuten koken, zodat ze alvast beetgaar zijn.
  • Maak daarna het pannenkoekenbeslag. Door de ingrediënten met elkaar te mengen. Om klontjes te voorkomen Mix alles door elkaar behalve de melk. De melk voeg je vervolgens beetje bij beetje bij het beslag.
  • Snipper vervolgens de ui, bak het gehakt rul met wat zout, peper en theelepel paprikapoeder. Giet de wortels af. Zet het vuur laag en voeg de ui en wortels toe.
  • Tijd om de pannenkoeken te bakken en houd deze vervolgens warm in de oven of onder wat aluminiumfolie.
  • Snij tevens het knoflookteentje fijn en doe deze er ook bij. Rasp tevens alvast de kaas. Wanneer de ui glazig is, mag de tomatenpuree toegevoegd worden.
  • Snij vervolgens de tomaatjes in vieren en voeg deze ook toe samen met de bouillon.
  • En dan is het nu tijd om het bord op te maken. Leg de basilicumblaadjes op de pannenkoek. Doe bolognese saus met wat geraspte kaas op de pannenkoek en leg wat rucola ernaast.
Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Schorseneren met sinaasappelhoningsaus

Schorseneren, ken je ze nog? Het is een vergeten groente, maar met dit recept Schorseneren met sinaasappelhoningsaus...

Chocoladesoufflé recept

Met dit chocoladesoufflé recept heb je een eenvoudig dessert, die er misschien somber uit ziet. Aan de andere...

Belgische friet

Waarschijnlijk zul je misschien wel denken, waarom een recept voor Belgische friet op een site waar het...