Pannenkoek gevuld met ragù bolognese en rucola
Servings
servings
4
Prep time
15
minutesCooking time
15
minutesIn dit recept maken we een pannenkoek gevuld met ragù bolognese en rucola.
Ingredienten
- Ingrediënten pannenkoekenbeslag
200 gram (boekweit)meel
2 eieren
300 gram melk
2-3 zeezout
- Ingrediënten vulling
300 gram rundergehakt
2 wortels
1 ui
1-2 eetlepels tomatenpuree
8 snoeptomaatjes
100 gram rucola
1 teen knoflook
1 theelepel paprikapoeder
100ml (runder)bouillon
75 gram oude kaas
50 gram verse basilicum
Zout & peper
Stappen
- Snij allereerst de wortels in kleine stukje en laat deze 8 minuten koken, zodat ze alvast beetgaar zijn.
- Maak daarna het pannenkoekenbeslag. Door de ingrediënten met elkaar te mengen. Om klontjes te voorkomen Mix alles door elkaar behalve de melk. De melk voeg je vervolgens beetje bij beetje bij het beslag.
- Snipper vervolgens de ui, bak het gehakt rul met wat zout, peper en theelepel paprikapoeder. Giet de wortels af. Zet het vuur laag en voeg de ui en wortels toe.
- Tijd om de pannenkoeken te bakken en houd deze vervolgens warm in de oven of onder wat aluminiumfolie.
- Snij tevens het knoflookteentje fijn en doe deze er ook bij. Rasp tevens alvast de kaas. Wanneer de ui glazig is, mag de tomatenpuree toegevoegd worden.
- Snij vervolgens de tomaatjes in vieren en voeg deze ook toe samen met de bouillon.
- En dan is het nu tijd om het bord op te maken. Leg de basilicumblaadjes op de pannenkoek. Doe bolognese saus met wat geraspte kaas op de pannenkoek en leg wat rucola ernaast.
Vind je dit recept leuk?
Volg @10xgezonder op Pinterest
Heb je dit recept gemaakt?
Like us on Facebook