Home Groente Doperwten Paella met kip

Paella met kip

Geen Valenciaanse paella met zeevruchten, maar een binnenlandse paella met kip. Paella kan op heel veel manieren gemaakt worden. Iedere streek of gezin heeft natuurlijk zijn eigen interpretatie en afhankelijk van wat er in huis was werd dit gemaakt. Een rommelpot maar wel een lekkere rommelpot.

Het is een gerecht wat gemakkelijk te maken is en door het gebruik van één pan heb je later ook niet zoveel afwas. Gebruik voor de ingrediënten zoveel mogelijk biologisch producten. Optioneel kun je nog chorizo toevoegen.

Paella met kip

0 from 0 votes
Recipe by Rob Rollenberg Course: HoofdgerechtCuisine: SpaansDifficulty: Gemiddeld
Servings

4

servings
Kook tijd

35

minutes

Ingredienten

  • 300gr (gele) rijst of Paelle rijst (niet makkelijk te vinden) of Risotto rijst

  • 2 stuks kipfilet

  • 1 rode paprika

  • 1 groene paprika

  • 1 ui

  • 2 teentje knoflook

  • 200gr diepvries doperwten

  • 1 blikje gepelde tomaten

  • 1 bosje (platte) peterselie

  • 1 glas witte wijn

  • 200 kippenfond (of bouillon)

  • 6 saffraandraadjes

  • 2 theelepels paprikapoeder

Stappen

  • Snij de kipfilet in stukjes. Bak vervolgens de kip met wat peper en zout in olijfolie. Als de kip net gaar is haal hem dan meteen uit de pan en laat het vocht in de pan zitten. Laat de kip in de koelkast afkoelen.
  • Snij een ui in snippers. Doe de ui en de rijst in de pan en laat dit zachtjes sudderen.
  • Snij vervolgens de rode en de groene paprika en doe deze bij de rijst en de ui.
  • Wanneer de ui glazig is en de paprika al even meegebakken is doe dan de saffraandraadjes en de knoflookteentjes erbij. Daarna de tomaten uit blik erbij. Deze wel even in stukjes snijden of ze zo al kopen.Vervolgens mag de paprikapoeder erbij. Dan nog het glas witte wijn.
  • Wanneer de witte wijn al even ingekookt is dan mag een deel van het bouillon erbij, zodat het geheel goed onderstaat. Als je een deksel voor de pan heb doe die er dan op zodat het vocht zich vooral in de rijst trekt.
  • Mocht het nou zo zijn dat bijna al het vocht is opgenomen en de rijst is nog niet gaar doe er dan gewoon wat water of wat overgebleven bouillon bij zodat de rijst weer wat kan opnemen. Doe er niet te veel water bij als de rijst al bijna gaar is.
  • Is de rijst nu echt gaar dan mag er een handje gesneden peterselie erbij. Eventueel wat overhouden zodat je dit er straks overheen kan doen als garnering. De doperwten mogen toegevoegd worden.
  • Wanneer de doperwten gaar zijn na ongeveer een minuut of 2 proef dan of er eventueel nog wat zout en peper bij moet en de pan kan van het vuur. Nu nog de kip erbij en even goed roeren zodat die weer warm wordt en klaar is de makkelijke paella.

Notes

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Je huidige balans

Om van start te gaan met afvallen en/of te zorgen voor een gezonder en fitter lichaam zal je eerst de balans moeten opmaken. Wat...

Quiche lorraine met prei en tomaat

Deze Quiche Lorraine met prei en tomaat is een variant op het klassieke recept. Het klassieke recept van...

Romige paddenstoelensoep

Dit weekend stonden de paddenstoelen bij ons op het menu. Vrijdags een paddenstoelen risotto en zondagmiddag een romige...