Home Recept type Hoofdgerecht Paella met kabeljauw en chorizo

Paella met kabeljauw en chorizo

Deze Paella met kabeljauw en Chorizo is echt weer een gerecht, die we vaker gaan eten. Vol van smaak en gezond vanwege de diverse groente en de vis. Wat ikzelf erg leuk vind aan dit soort gerechten paella, lasagne, andere pasta’s of andere oosterse en indiase gerechten, dat ze meestal ontstaan zijn als voeding voor arme mensen. Dat wat voorhanden was daarmee werd gekookt, gebakken of gewokt. Door de diverse groente, vis en vlees ingrediënten krijg je vaak hele mooi combinaties.

Paella met kabeljauw en chorizo

0 from 0 votes
Recipe by Rob Rollenberg Course: HoofdgerechtCuisine: SpaansDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Kook tijd

5

minutes

In dit recept gaan we paella met kabeljauw en chorizo maken. Een makkelijk, snel en heerlijk gerecht op tafel.

Ingredienten

  • 300gr (gele) rijst of Paelle rijst (niet makkelijk te vinden) of Risotto rijst

  • 2 stukken kabeljauw

  • 1 Chorizo worst

  • 1 rode paprika

  • 2 wortels

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 ui

  • 1 blikje gepelde tomaten

  • 1 bosje (platte) peterselie

  • 1 glas witte wijn

  • 300ml wild- of runderfond (of bouillon)

  • 6 saffraandraadjes

  • 2 theelepels paprikapoeder

  • 1 theelepel kurkuma

Stappen

  • Een groot deel van het recept heb ik niet gefotografeerd, maar de handeling zijn hetzelfde als deze Paella. In plaats van de kip bak je eerst de kabeljauw (haal deze 10 minuten van te voren uit de koelkast) en bestrooi deze voor het bakken met zout, peper en de Kurkuma (voor een mooie gele kleur). Snij de Chorizo in kleine stukjes en voeg deze tijdens het fruiten van de ui en wortels toe.

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Volkoren Spelt broodjes

Na een tijdje te hebben geëxperimenteerd met de witte bolletjes zijn we al gauw overgestapt van witte biologische...

Basis tomatensaus recept

Tomatensaus, wie kent het niet. In deze basis uitleg laat ik zien hoe je standaard basis tomatensaus maakt...

Zelf bechamelsaus maken

Zelf bechamelsaus maken is zo eenvoudig. Deze klassieke witte saus wordt bij ons veel gecombineerd met groente, zoals broccoli en bloemkool. Daarnaast is de bechamelsaus...