Een eenvoudige paddenstoelenrisotto met als hoofdbestandsdeel natuurlijk paddenstoelen. Naast de paddenstoelen zitten er bijna alleen basisingrediënten in deze paddenstoelenrisotto zoals risotto rijst, een ui en natuurlijk Parmezaanse kaas en een klontje roomboter. Het enige wat ik heb toegevoegd is bleekselderij, maar deze hadden we dan ook over.
Een heerlijk recept zo met de herfst in het vooruitzicht. Natuurlijk kun je de risotto ook in de andere jaargetijden eten. Heb je kleine (kleine) kinderen die niet houden van paddenstoelen of champignons? Snij dan de paddenstoelen zo fijn mogelijk en mix wat door de risotto. Zo kunnen ze toch langzaam aan wennen aan de smaak van paddenstoelen. Verder zitten er niet hele uitgesproken smaken in de paddenstoelenrisotto.
Het gerecht is eenvoudig om te maken ook voor beginners. Neem er alleen de tijd voor wanneer je een risotto voor de eerste keer maakt. Je zult zien dat het steeds makkelijker wordt naarmate je vaker een risotto hebt geprobeerd. Eventueel kun je ook nog de volgende risotto recepten proberen: Risotto met gerookte zalm, herfst risotto, risotto met chipolata en veel groente of risotto met spinazie.
Veel plezier bij het maken, eet smakelijk en laat even weten of het je gelukt is.
Het was heerlijk,
De paddestoelen gebakken met een klein beetje bacon,superlekkerrrrrrr
Mooi om te horen, Wouter :)
Fantastisch recept, mijn complimenten!
Dank je wel:)