Home Groente Bleekselderij Paddenstoelenrisotto

Paddenstoelenrisotto

Een eenvoudige paddenstoelenrisotto met als hoofdbestandsdeel natuurlijk paddenstoelen. Naast de paddenstoelen zitten er bijna alleen basisingrediënten in deze paddenstoelenrisotto zoals risotto rijst, een ui en natuurlijk Parmezaanse kaas en een klontje roomboter. Het enige wat ik heb toegevoegd is bleekselderij, maar deze hadden we dan ook over.

Een heerlijk recept zo met de herfst in het vooruitzicht. Natuurlijk kun je de risotto ook in de andere jaargetijden eten. Heb je kleine (kleine) kinderen die niet houden van paddenstoelen of champignons? Snij dan de paddenstoelen zo fijn mogelijk en mix wat door de risotto. Zo kunnen ze toch langzaam aan wennen aan de smaak van paddenstoelen. Verder zitten er niet hele uitgesproken smaken in de paddenstoelenrisotto.

Het gerecht is eenvoudig om te maken ook voor beginners. Neem er alleen de tijd voor wanneer je een risotto voor de eerste keer maakt. Je zult zien dat het steeds makkelijker wordt naarmate je vaker een risotto hebt geprobeerd. Eventueel kun je ook nog de volgende risotto recepten proberen: Risotto met gerookte zalm, herfst risotto, risotto met chipolata en veel groente of risotto met spinazie.

Veel plezier bij het maken, eet smakelijk en laat even weten of het je gelukt is.

Paddenstoelenrisotto

5 from 1 vote
Recipe by Rob RollenbergCourse: Hoofdgerecht, VoorgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Gemiddeld
Servings

3

servings
Kook tijd

45

minutes

Ingredienten

  • 1 kopje risotto rijst (of 130 à 160 gram)

  • 500gr gemixte paddenstoelen

  • 1 grote ui of 2 kleine uien

  • 1-2 knoflookteentjes

  • 1-2 stengels bleekselderij

  • 1 bosje peterselie

  • 1 wijnglas witte wijn

  • 800ml groente bouillon

  • 1 klontje roomboter

  • 100gr Parmezaanse kaas (of Grana Pardano)

Stappen

  • Om te beginnen maak de uien, bleekselderij en knoflookteentjes schoon. Wanneer dit klaar is snij dan de uien heel fijn. Snij de bleekselderij stengels in de lengte door, zodat je ze daarna makkelijk tegelijkertijd heel klein kan snijden.
  • Doe de stukjes ui en bleekselderij in de pan met wat olijfolie en een snufje zout. Zet het op een laag vuur. Voeg na een paar minuten de risotto rijst toe, de uien zullen dan wel al glazig zijn. Roer zo af en toe en wacht totdat de rijst glazig is. Snij intussen de knoflookteentjes fijn en doe deze ook in de pan als de rijst bijna klaar is. Probeer tussendoor alvast de Parmezaanse kaas te raspen.
  • Doe de glas witte wijn in de pan en laat dit inkoken. Wanneer de wijn goed is ingekookt voeg dan een soeplepel van de bouillon toe.
  • Controleer om de paar minuten of de rijst al het vocht heeft opgenomen. Wanneer je een streep trekt en je blijft de pan zien voeg dan nog een soeplepel met bouillon toe. Na dit ongeveer 4 keer te hebben gedaan proef je de rijst. Is die nog te hard voeg dan nog een soeplepel bouillon toe.
  • Wanneer de risotto rijst aan het koken is begin dan met het snijden van de diverse paddenstoelen. Snij in stukken. Dit hoeft niet heel klein. Proef of de risotto klaar is, bij een harde kern nog eventueel wat vocht toevoegen en nog even wat langer laten koken. Voeg tevens na smaak ook nog wat peper en zout toe aan de risotto. Snij ook nog een handje peterselie fijn.
  • Wanneer de risotto rijst klaar is. Zet dan het vuur uit en voeg 1 à 2 handjes van de parmezaanse kaas toe en het klontje boter en roer dit goed door. Intussen zet je ook een koekenpan op hoog vuur, doe daarin een beetje olijfolie. Doe daarna de paddenstoelen en de peterselie in de hete koekenpan en bak deze even goed aan. Zodra de paddenstoelen zacht zijn is gerecht klaar. Tijd om op te scheppen.
  • Doe de risotto rijst op een bord, doe daar overheen de paddenstoelen en strooi er ook nog wat parmezaanse kaas over. Eet smakelijk met je eigen gemaakte paddenstoelenrisotto.
Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Paddenstoelentaart met waterkers

Dit recept paddenstoelentaart met waterkerst is een simpele, maar toch zeker een smakelijk taartje. De hartige taart is lekker...

Op weg naar de halve marathon

Van de week 14 km hardgelopen en dat ging eigenlijk heel erg goed. Ik besefte onderweg, dat een halve marathon (21km) er best wel...

Pasta met vegetarische Ragù

De bekendste pasta met ragù is wel de Pasta Bolognese. Wij kennen in Nederland de Bolognese, als een tomatensaus met gehakt. In de Italiaanse keuken is...