Home Recept type Bijgerecht Ovenschotel met pompoen en wortel

Ovenschotel met pompoen en wortel

Tja, de herfst vraagt om oranje elementen op je bord. Althans, dat vind ik! En gelukkig zijn er ook voldoende oranje groenten rond deze tijd. Daarom heb ik ook deze ovenschotel met pompoen en wortel gemaakt. Met lekker veel kruiden uit de hoek van India tover je een mooie schotel op tafel. Combineer het met wat rijst en je hebt een complete maaltijd. Overigens mag je het ook gewoon combineren met aardappels.

Ik heb in deze ovenschotel met pompoen en wortel geen pepers gebruikt, zodat het ook voor kinderen goed te eten is. Jij bent natuurlijk vrij om dit wel te doen.

Ovenschotel met pompoen en wortel

0 from 0 votes
Recipe by Rob Rollenberg Course: Hoofdgerecht, BijgerechtCuisine: IndischDifficulty: Gemiddeld
Servings

3

servings
Cooking time

40

minutes

In dit recept maken we een ovenschotel met pompoen en wortel.

Ingredienten

  • 1 bolvormige pompoen

  • 300 gram wortel

  • 125 ml Crème Fraiche

  • 3 eieren

  • 2 theelepels paprikapoeder

  • 1 theelepel kerriepoeder

  • 1 theelepel gekneusde mosterdzaad

  • 1 theelepel komijnzaadjes

  • 1 knoflookteentje

  • Zout en peper

  • Optioneel: krulpeterselie

Stappen

  • Vul een grote pan voor de helft met water en zet deze dan op het vuur. Verwarm ook de oven voor op 200ºC. Snij vervolgens de wortel. Dit mogen best wel grove stukken zijn. Doe de wortels in de pan. De wortels moeten ongeveer 15-20 minuten koken, totdat ze beetgaar zijn. De pompoen moet 5-10 minuten gekookt worden, zodat de schil zachter wordt en gemakkelijker te schillen is. Mocht een deel van de pompoen boven het water steken, draai hem dan halverwege even om.
  • Haal de pompoen uit het water en laat de wortels nog even koken totdat ze beetgaar zijn. Giet de wortels daarna af. Intussen kun je de pompoen schillen en de pitten verwijderen Snij daarna pompoen in even grote blokjes, als de wortels. Laat alles even uitdampen.
  • Maak de kruidenmix. Kneus hiervoor het mosterdzaad en eventueel de komijnzaadjes.
  • Vet vervolgens een ovenschotel in met wat zonnebloemolie. Doe dan de wortel- en pompoenstukken in de schotel. Doe daarna de kruiden erbij, wat zout en peper en een fijn gesnipperd knoflookteentje. Hussel alles even goed door elkaar.
  • Meng de 3 eieren met Crème Fraiche en doe dit vervolgens ook bij de ovenschotel. Meng vervolgens nog eens alles goed door elkaar. Zet daarna de ovenschotel in de oven voor 15-20 minuten.
  • Wanneer de ovenschotel met pompoen en wortel een mooie kleur heeft, mag die uit de oven gehaald worden.

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Biefstuk met pepersaus, salade met meirapen en zelfgemaakte frieten

Zo lekker om af en toe een lekkere biefstuk te eten met een zelfgemaakte pepersaus. Natuurlijk kan er dan geen zelfgemaakte frieten...

Heldere champignonsoep

Wederom weer een soep recept, dit keer een heldere champignonsoep. Soep is een ideaal avondmaaltijd. Het is gezond,...

Boerenkoolsoep met rookworst en witte bonen

Recept voor Boerenkoolsoep met rookworst en witte bonen. Een echte soep voor in de winter, die je weer...