Van de winkel Kitchen&More mocht ik deze tajine testen. En natuurlijk kende ik al de tajine, maar ik had er nog nooit meegewerkt. Na een keer experimenteren deel ik nu dit recept Noord-Afrikaanse Tajine met kip met jullie. Met dit recept maak ik niet optimaal gebruik van de tajine.
Het ontwerp van de tajine is namelijk gebaseerd op het niet voldoende aanwezig zijn van water in de Noord-Afrikaanse landen. De deksel van de tajine vangt het stoom op en laat vervolgens de druppels weer terug lopen in de tajine. Hierdoor gaat er geen vocht verloren en krijg je alle groente gewoon gaar met een klein beetje water. Super slim ontwerp dus.
Ditmaal heb ik de tajine gebruikt met kip en groente en toen heb ik de tajine gevuld met bouillon. Daarnaast natuurlijk Couscous gereserveerd. De kip heb ik gekruid met Ras el Hanout kruiden (wat letterlijk het beste van de winkel betekent). Hierdoor heb ik wel echt de sfeer van de Noord-Afrikaanse landen te pakken. De groente die ik gebruikt heb is prei, wortelen en paarse koolrabi. Ik heb deze groente gebruikt, omdat ik deze nog in huis had. Je kunt de prei eventueel ook vervangen door ui. De wortels kun je eventueel vervangen door pompoen.
Jammer genoeg heb ik de mooie paarse kleur van de koolrabi niet kunnen gebruiken in het gerecht. Gelukkig had ik nog wilde tomaatjes en die gaven het gerecht nog wat extra kleuren.
De Ras el Hanoud kruiden heb ik zelfgemaakt, aangezien ik de meeste kruiden toch al in huis had. Het recept hiervoor kun je binnenkort ook op 10xGezonder vinden.
Deze tajine heeft geen vuur gezien, dikke nep