Nieuwe lading volkoren spelt broodjes


De nieuwe lading volkoren spelt broodjes zijn weer klaar voor aankomende week. Het kost je een kwartier aan arbeid en een paar uur aan wachten, maar dan heb je wel heerlijke gezonde zelfgemaakte volkoren spelt broodjes.

Voor het recept kijk hier: https://10xgezonder.nl/recept/volkoren-spelt-broodjes/


Waarom  spelt gezonder is dan tarwe:


Eén van de grootste voordelen van spelt is dat de voedingsstoffen langzamer worden opgenomen door je lichaam, waardoor je langer een verzadigd gevoel houdt. Door de zogenaamde langzame koolhydraten zal je bloedsuikerspiegel ook nauwelijks stijgen, dit in tegenstelling van tarwe.

Tevens bevat spelt meer voedingsstoffen, omdat deze bij spelt ook in het meellichaam zitten. Bij het vermalen blijven de meeste voedingsstoffen in de meel zitten. Ook lost spelt beter op in water, waardoor het gemakkelijker door je lichaam opgenomen kan worden.

Spelt bevat tevens 10% tot 25% meer eiwitten dan tarwe. Het bevat ook veel meer vitamines dan tarwe. Waaronder vitamine B (foliumzuur en nicotinezuur) en vitamine E . Verder bevat het de mineralen ijzer, kalium, magnesium en fosfor. En 8,8 gram vezels per 100 gram.

Leave a Comment