Home Nieuws Nieuwe lading volkoren spelt broodjes

Nieuwe lading volkoren spelt broodjes

De nieuwe lading volkoren spelt broodjes zijn weer klaar voor aankomende week. Het kost je een kwartier aan arbeid en een paar uur aan wachten, maar dan heb je wel heerlijke gezonde zelfgemaakte volkoren spelt broodjes.

Voor het recept kijk hier: https://10xgezonder.nl/recept/volkoren-spelt-broodjes/

Waarom spelt gezonder is dan tarwe:

Eén van de grootste voordelen van spelt is dat de voedingsstoffen langzamer worden opgenomen door je lichaam, waardoor je langer een verzadigd gevoel houdt. Door de zogenaamde langzame koolhydraten zal je bloedsuikerspiegel ook nauwelijks stijgen, dit in tegenstelling van tarwe.

Tevens bevat spelt meer voedingsstoffen, omdat deze bij spelt ook in het meellichaam zitten. Bij het vermalen blijven de meeste voedingsstoffen in de meel zitten. Ook lost spelt beter op in water, waardoor het gemakkelijker door je lichaam opgenomen kan worden.

Spelt bevat tevens 10% tot 25% meer eiwitten dan tarwe. Het bevat ook veel meer vitamines dan tarwe. Waaronder vitamine B (foliumzuur en nicotinezuur) en vitamine E . Verder bevat het de mineralen ijzer, kalium, magnesium en fosfor. En 8,8 gram vezels per 100 gram.

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Hoe snij je een ui

Hoe snij je een ui? Ik laat door middel van foto's zien hoe je een ui het snelst kan snijden. Voor de doorgewinterde...
Bloem toevoegen voor roux

Hoe maak je een roux

Hoe maak je een roux? En waarvoor gebruik je een roux? In deze basis zal ik uitleggen hoe je een roux kan maken en...

Indiase groente curry

Een Indiase groente curry voor de vegetariërs, die van pit houden. Oh ja natuurlijk is dit recept niet...