Home Voeding Natuurlijk genoegen

Natuurlijk genoegen

Het was al weer even geleden, dat wij langs de boerderij Natuurlijk genoegen waren geweest. Net als mijn laatste bericht op 10x gezonder overigens, maar daarover later meer. Met een druk gezin, sporten en werk is boodschappen doen al een hele onderneming. Laat staan, als je dit uitgebreid wil doen.

Gelukkig konden wij afgelopen zaterdagochtend tijd vrij maken om langs de boerderij Natuurlijk genoegen te gaan om vlees te kopen. Voor onze kinderen (en ook voor ons) is het boodschappen doen op een boerderij  een leuk en leerzaam uitje. Onze kinderen zien zo niet alleen een eindproduct, zoals je in de supermarkt of bij de slager ziet, maar ook het beginproduct. Voor veel kinderen (en ook volwassenen) is de link tussen het vlees en het beest steeds meer aan het vervagen. In onze achterhoofden weten wij, dat vlees afkomstig is van een dier, maar liever willen wij dit niet zien. Op de boerderij zie  je vrolijke lammetjes, maar deze liggen ook in de vriezer. Dan natuurlijk wel verwerkt in porties lamsvlees.

Dit is natuurlijk wel de harde realiteit, die kleeft aan vlees. Al het vlees wat je koopt is afkomstig van een dier. Wat voor leven heeft jouw stukje vlees gehad? Of heb je daar geen idee van? Doordat ik mij meer ben gaan verdiepen in het leven van mijn vlees ben ik mij wel anders gaan gedragen. Zo koop ik geen vlees meer bij de supermarkten, ook niet biologisch. Er zijn teveel negatieve vooroordelen over het vlees bij de supermarkt en eerlijk gezegd smaakt het ook zo. Vlees bij de slager koop ik weer wel, maar het liefst koop ik vlees altijd biologisch. Daarnaast eet ik ook minder vlees. Niet alleen in de hoeveelheid, maar ik beperk ook het aantal dagen. Aangezien te veel vlees eten niet goed is voor je gezondheid pak je dat voordeel ook meteen mee. Je kunt mij flexitariër noemen of parttime vegetariër, maar volgens mij ben ik een doodnormale vleeseter.

En niet geheel onbelangrijk; het vlees wat ik nu eet is veel lekkerder, de boer krijgt een eerlijke prijs, het dierenwelzijn is beter en het milieu wordt minder belast doordat het vlees niet zoveel reist.

De boerderij Natuurlijk genoegen

De boerderij Natuurlijk genoegen, gelegen in het Noord-Hollandse Driebergen, is een biologische dynamisch boerderij met koeien en schapen. Naast het runnen van de boerderij is hun winkeltje met eigen vlees en eieren op zaterdagochtend open. Ook hebben ze een boerderijcamping, vergadermogelijkheden en is er een mogelijkheid om met je eigen klas een aantal uur mee te lopen op de boerderij. Wil je meer informatie over Natuurlijk genoegen? Neem dan een kijkje op hun website.

De boodschappen

Aangezien boodschappen doen een hele onderneming is, nemen wij bij iedere bezoek aan Natuurlijk genoegen een voorraadje mee voor enkele weken. Dit neemt nog niet weg dat boodschappen doen en op zoek  gaan naar de juiste ingrediënten een aardige belasting is op je tijd. Zoals ik al eerder had vermeld was het inmiddels weer een tijd geleden dat ik een bericht had geplaatst.

Eén van de oorzaken was, dat ik op zoek moest gaan naar een nieuwe invulling van mijn werk. Dit betekende voor mij een kans om op zoek te gaan naar werk waar mijn passie ligt. Al snel kwam ik in contact met Beebox, die boodschappenboxen bij jou thuis bezorgen. De ingrediënten in deze boxen zijn minimaal 90% biologisch, allemaal van Nederlandse boeren afkomstig en worden ook nog eens thuis afgeleverd. Zij beantwoorden eigenlijk mijn vraag naar biologische en gezonde producten. Vanaf 1 mei ga ik dan ook aan de slag, als franchiser bij Beebox in de regio Alkmaar, Bergen, Heerhugowaard en Langedijk.

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Denk jij nog wel eens bewust na over onze voeding?

Denk jij nog wel eens bewust na over onze voeding? Om ons heen komen we constant met voeding in aanraking. Zodra we wakker zijn...

Saltimbocca en een salade met chocotoms

In dit recept maken we een heerlijke saltimbocca en een salade met chocotoms. Je vraagt je wellicht af,...

Eiwitrijke recepten voor sporters

Ben je lekker aan het knallen in de sportschool? Goed bezig! Als je veel sport is het belangrijk om voldoende eiwitten binnen...