De Mexicaanse soep met Tortilla chips is een pittige tomatensoep met verschillende bonen en groente. Op smaak gebracht met Koriander en als bijgerecht kun je er Tortilla chips bij serveren en een bakje met zure room met knoflook. De soep is ook goed te eten met kinderen, alleen dan moet je de pittigheid pas later toevoegen.
Het idee van de soep is om ieder voor zich te laten bepalen welke groente ze in de soep willen. Zo kan iedereen naar zijn smaak de soep eten. De groente die bij de ingrediënten staan zijn een voorbeeld, maar je kan natuurlijk kiezen wat jij wil.
- 2 blikken gepelde tomaten of 1 kilo verse tomaten
- 2 uien
- Groente fond of bouillon (aanlengen tot 600ml)
- 1 rode paprika
- 2 à 3 knoflookteentjes
- 1 rode peper
- 1 blik zwarte bonen
- 1 blik kidney bonen
- 1 blikje maïs
- 3 lente uitjes
- 150 gram Bimi
- 1 bosje Koriander
- 1 pakje zure room
- 1 zak Tortilla chips
- 1 handje oude geraspte kaas
[/mk_custom_list][/mk_custom_box]
- Niets speciaal
[/mk_custom_list][/mk_custom_box]
[mk_divider style=”padding_space” divider_width=”full_width” margin_top=”20″ margin_bottom=”20″]
[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”true” color=”#c1d365″ size=”20″ font_weight=”bold” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stappen[/mk_fancy_title]
[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#c1d365″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stap 1[/mk_fancy_title]
Snipper de uien en fruit deze in een soeppan met een snufje zout, ontvel intussen de tomaten. Snij de rode paprika, rode peper(met kinderen natuurlijk later in de pan doen), 1 knoflookteentje en de Koriandersteeltjes en voeg deze bij de uien. Wanneer de uien glazig zijn mogen de tomaten erbij gevoegd worden en laat deze even meekoken. Na een minuut of 5 mag de bouillon toegevoegd worden en laat de soep rustig koken.
[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#c1d365″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stap 2[/mk_fancy_title]
Zet intussen de oven op 200c graden en zet een pan met water op het vuur voor de wat hardere groente. In dit geval de Bimi. Wanneer het water kookt mag de Bimi voor een minuut of 10 in de pan.
[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#c1d365″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stap 3[/mk_fancy_title]
Snij het overgebleven teentje knoflook heel fijn en snij ook wat blaadjes Koriander heel fijn en doe dit in een bakje met de zure room.
[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#c1d365″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stap 4[/mk_fancy_title]
Nu nog even de bosui snijden en zwarte- en kidneybonen afgieten en in je bakjes doen.
[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#c1d365″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stap 5[/mk_fancy_title]
Leg wat Tortilla chips met wat geraspte kaas op een ovenplaat en doe deze voor een minuut of 5 in de oven. Gebruik een staafmixer om van de soep een gladde mengsel te maken.
[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#c1d365″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stap 6[/mk_fancy_title]
En nu is het alweer tijd om het gerecht te serveren.