Home Groente Broccoli Mexicaanse soep met Tortilla chips

Mexicaanse soep met Tortilla chips

De Mexicaanse soep met Tortilla chips is een pittige tomatensoep met verschillende bonen en groente. Op smaak gebracht met Koriander en als bijgerecht kun je er Tortilla chips bij serveren en een bakje met zure room met knoflook. De soep is ook goed te eten met kinderen, alleen dan moet je de pittigheid pas later toevoegen.

Het idee van de soep is om ieder voor zich te laten bepalen welke groente ze in de soep willen. Zo kan iedereen naar zijn smaak de soep eten. De groente die bij de ingrediënten staan zijn een voorbeeld, maar je kan natuurlijk kiezen wat jij wil.

Mexicaanse soep met Tortilla chips

0 from 0 votes
Recipe by Rob RollenbergCourse: VoorgerechtCuisine: MexicaansDifficulty: Makkelijk
Servings
servings
Prep timeminutes
Kook tijd

5

minutes

In dit recept maken we Mexicaanse soep met Tortilla chips wat kan dienen als voorgerecht. Een Mexicaanse soep is een pittige tomaten soep met daarin verschillende bonen en groentes.

Ingredienten

  • 2 blikken gepelde tomaten of 1 kilo verse tomaten

  • 2 uien

  • Groente fond of bouillon (aanlengen tot 600ml)

  • 1 rode paprika

  • 2 à 3 knoflookteentjes

  • 1 rode peper

  • 1 blik zwarte bonen

  • 1 blik kidney bonen

  • 1 blikje maïs

  • 3 lente uitjes

  • 150 gram Bimi

  • 1 bosje Koriander

  • 1 pakje zure room

  • 1 zak Tortilla chips

  • 1 handje oude geraspte kaas

Stappen

  • Snipper de uien en fruit deze in een soeppan met een snufje zout, ontvel intussen de tomaten.
  • Snij de rode paprika, rode peper(met kinderen natuurlijk later in de pan doen), 1 knoflookteentje en de Koriandersteeltjes en voeg deze bij de uien. Wanneer de uien glazig zijn mogen de tomaten erbij gevoegd worden en laat deze even meekoken. Na een minuut of 5 mag de bouillon toegevoegd worden en laat de soep rustig koken.
  • Zet intussen de oven op 200c graden en zet een pan met water op het vuur voor de wat hardere groente. In dit geval de Bimi. Wanneer het water kookt mag de Bimi voor een minuut of 10 in de pan.
  • Snij het overgebleven teentje knoflook heel fijn en snij ook wat blaadjes Koriander heel fijn en doe dit in een bakje met de zure room.
  • Snij de bosui. Giet de zwarte- en kidneybonen af en doe ze in een bakjes.
  • Leg wat Tortilla chips met wat geraspte kaas op een ovenplaat en doe deze voor een minuut of 5 in de oven.
  • Gebruik een staafmixer om van de soep een glad mengsel te maken. En nu is het tijd om het gerecht te serveren.

 

[mk_custom_box bg_color=”#68cad1″ bg_position=”left top” bg_repeat=”repeat” bg_stretch=”false” padding_vertical=”10″ padding_horizental=”20″ margin_bottom=”10″ min_height=”200″ border_width=”1″][mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#ffffff” size=”18″ font_weight=”normal” letter_spacing=”0″ margin_top=”0″ margin_bottom=”10″ font_family=”none” align=”left”]Bereidingstijd[/mk_fancy_title][mk_icon_box title=”5 minuten” text_size=”14″ font_weight=”inherit” icon=”moon-clock” style=”simple_ultimate” icon_size=”small” rounded_circle=”false” icon_location=”left” circled=”false” box_blur=”false” margin=”30″][mk_icon_box title=”2-4 personen” text_size=”14″ font_weight=”inherit” icon=”moon-users” style=”simple_ultimate” icon_size=”small” rounded_circle=”false” icon_location=”left” circled=”false” box_blur=”false” margin=”30″][mk_icon_box title=”Eenvoudig” text_size=”14″ font_weight=”inherit” icon=”moon-food-2″ style=”simple_ultimate” icon_size=”small” rounded_circle=”false” icon_location=”left” circled=”false” box_blur=”false” margin=”10″][/mk_custom_box]
[mk_custom_box bg_color=”#c1d365″ bg_position=”left top” bg_repeat=”repeat” bg_stretch=”false” padding_vertical=”10″ padding_horizental=”20″ margin_bottom=”10″ min_height=”100″ border_width=”1″][mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#ffffff” size=”18″ font_weight=”normal” letter_spacing=”0″ margin_top=”0″ margin_bottom=”10″ font_family=”none” align=”left”]Ingrediënten[/mk_fancy_title][mk_custom_list margin_bottom=”10″ align=”none”]

  • 2 blikken gepelde tomaten of 1 kilo verse tomaten
  • 2 uien
  • Groente fond of bouillon (aanlengen tot 600ml)
  • 1 rode paprika
  • 2 à 3 knoflookteentjes
  • 1 rode peper
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 blik kidney bonen
  • 1 blikje maïs
  • 3 lente uitjes
  • 150 gram Bimi
  • 1 bosje Koriander
  • 1 pakje zure room
  • 1 zak Tortilla chips
  • 1 handje oude geraspte kaas

[/mk_custom_list][/mk_custom_box]

[mk_custom_box bg_color=”#f38284″ bg_position=”left top” bg_repeat=”repeat” bg_stretch=”false” padding_vertical=”10″ padding_horizental=”20″ margin_bottom=”10″ min_height=”100″ border_width=”1″][mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#ffffff” size=”18″ font_weight=”normal” letter_spacing=”0″ margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Keukenbenodigdheden[/mk_fancy_title][mk_custom_list margin_bottom=”10″ align=”none”]

  • Niets speciaal

[/mk_custom_list][/mk_custom_box]

[mk_divider style=”padding_space” divider_width=”full_width” margin_top=”20″ margin_bottom=”20″]

[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”true” color=”#c1d365″ size=”20″ font_weight=”bold” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stappen[/mk_fancy_title]

[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#c1d365″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stap 1[/mk_fancy_title]
Snipper de uien en fruit deze in een soeppan met een snufje zout, ontvel intussen de tomaten. Snij  de rode paprika, rode peper(met kinderen natuurlijk later in de pan doen), 1 knoflookteentje en de Koriandersteeltjes en voeg deze bij de uien. Wanneer de uien glazig zijn mogen de tomaten erbij gevoegd worden en laat deze even meekoken. Na een minuut of 5 mag de bouillon toegevoegd worden en laat de soep rustig koken.

Mexicaanse soep 25 Mexicaanse soep 23
[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#c1d365″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stap 2[/mk_fancy_title]
Zet intussen de oven op 200c graden en zet een pan met water op het vuur voor de wat hardere groente. In dit geval de Bimi. Wanneer het water kookt mag de Bimi voor een minuut of 10 in de pan.
[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#c1d365″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stap 3[/mk_fancy_title]
Snij het overgebleven teentje knoflook heel fijn en snij ook wat blaadjes Koriander heel fijn en doe dit in een bakje met de zure room.
[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#c1d365″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stap 4[/mk_fancy_title]
Nu nog even de bosui snijden en zwarte- en kidneybonen afgieten en in je bakjes doen.

Mexicaanse soep 26 Mexicaanse soep 18
[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#c1d365″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stap 5[/mk_fancy_title]
Leg wat Tortilla chips met wat geraspte kaas op een ovenplaat en doe deze voor een minuut of 5 in de oven. Gebruik een staafmixer om van de soep een gladde mengsel te maken.

Mexicaanse soep 11 Mexicaanse soep 10
[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#c1d365″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stap 6[/mk_fancy_title]
En nu is het alweer tijd om het gerecht te serveren.

Mexicaanse soep 12 Mexicaanse soep 14 Mexicaanse soep 21 Mexicaanse soep 8 Mexicaanse soep 7 Mexicaanse soep 6 Mexicaanse soep 5 Mexicaanse soep 1 Mexicaanse soep 4 Mexicaanse soep 2

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

De vernieuwde schijf van vijf

De vernieuwde Schijf van vijf, ik word er blij van! Echt waar? Ja, in veel aanbevelingen kan ik mij helemaal vinden. Eet meer en...
Kerriesaus zelf maken

Kerriesaus zelf maken

Kerriesaus zelf maken is ontzettend eenvoudig, lekkerder en in een mum van tijd klaar. Ik denk dat...

Wentelteefjes

Wentelteefjes is een makkelijk en lekker gerecht, die je maakt van je oude boterhammen. Het is zonde...