Home Recept type Fastfood recepten Mexicaanse Chili-burger

Mexicaanse Chili-burger

De Mexicaanse Chili-burger is zoals de naam al doet vermoeden een pittige burger met Mexicaanse invloeden. Oh ja en de burger is ook nog vegetarisch. Gemaakt van kidneybonen, kikkererwten, tuinbonen en limabonen (andere varianten van bonen zijn natuurlijk ook welkom), een rode peper (voor het pittige deel) en diverse kruiden.

Door de combinatie van bovenstaande ingrediënten krijg je een smaakvolle burger waarbij je bijna vergeet, dat je geen vlees eet. Voor het maken heb je wel een keukenmachine nodig of een staafmixer. Nou succes met het maken en eet smakelijk voor later.

Mexicaanse Chili-burger

0 from 0 votes
Recipe by Rob Rollenberg Course: HoofdgerechtCuisine: MexicaansDifficulty: Gemiddeld
Servings

4

servings
Kook tijd

25

minutes

In dit recept maken we een Mexicaanse Chili-burger

Ingredienten

  • 6 hamburgerbroodjes

  • 150 gr limabonen

  • 150 gr kidneybonen

  • 150 gr kikkererwten

  • 150 gr (diepvries) tuinbonen

  • 1 rode peper

  • 1 bosje koriander

  • 1 teentje knoflook

  • 1 handje bloem

  • 2 theelepels paprikapoeder

  • 1 theelepel komijnzaadjes

  • 1 theelepel gemalen koriander

  • 1/2 theelepel kurkuma

  • 1/2 theelepel zout

  • 1 theelepel zwarte peper

  • 1 ui

  • Paar blaadjes sla

  • 1 tomaat

  • Chilisaus (voor over de burgers)

  • (Griekse) yoghurt gemengd met mayonaise (half-om-half)

Stappen

  • Doe de limabonen, kidneybonen, kikkererwten en tuinbonen in een keukenmachine. Doe tevens de rode peper in de keukenmachine en een handje koriander, waaronder de steeltjes. Doe er tevens de kruiden in. Doe de keukenmachine aan. Het is niet erg als er nog wat stukken in zitten, die een beetje heel zijn. Het hoeft dus geen hele gladde substantie te zijn. Zet daarna de bonenmengsel minimaal een half uur in de koelkast, zodat die kan opstijven.
  • Na een half uur wachten kunnen we beginnen met het vormen van de burgers. Verdeel hiervoor de bonenmengsel in 6 gelijke delen en draai daarvan zes stevige ballen. En druk ze daarna plat, zodat ze een hamburger vorm krijgen. Zorg er daarna voor dat ze aan beide kanten bebloemd zijn.
  • Tijd om te gaan bakken. Zet eventueel een grillpan aan voor het roosteren van de broodjes of gebruik de oven. Zet tevens een pan op hoog vuur en doe daar wat olijfolie in. Bak vervolgens de burgers bruin en rooster de hamburgerbroodjes. Snij tussendoor de tomaat, ui en breek wat blaadjes sla van de krop af. Meng de mayonaise met de (griekse)yoghurt.
  • Wanneer de burgers bruin zijn kunnen de broodjes opgemaakt worden met het broodje, sla, ui, tomaat, burger, saus en vervolgens nog wat korianderblaadjes eroverheen. Eet smakelijk.

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Review | Philips Avance Collection Keukenmachine HR7954

6
Onlangs mocht ik deze Philips Avance Collection Keukenmachine HR7954 testen van Philips. Hoe cool is dat! Toen ik de keukenmachine op de website van...

Volkoren Spelt broodjes

Na een tijdje te hebben geëxperimenteerd met de witte bolletjes zijn we al gauw overgestapt van witte biologische...

Hoe snij je knolselderij

Hoe snij je knolselderij? Ik laat door middel van foto's zien hoe je knolselderij het snelst kan snijden. Voor de doorgewinterde hobby-koks zal dit...