Voor velen is er niets lekkerder dan een frietje met mayonaise. Eerder liet ik je al zien hoe je zelfgemaakte friet kunt maken, het recept kun je hier vinden: Belgische friet. Nu is het de beurt aan de mayonaise. Wellicht heb je al eens eerder geprobeerd om mayonaise zelf te maken, maar misschien ging de saus toen wel schiften. Met enkele tips mislukt de saus echt niet.
Hoewel de mayonaise een slechte naam heeft als dikmaker is de eigen gemaakte saus echt zo slecht nog niet. Natuurlijk moet je er niet teveel van eten, maar zo af en toe bij een frietje is natuurlijk niet zo erg. De mayonaise kun je ook gebruiken als basissaus voor andere sauzen of dressings.
Mayonaise is ook superlekker met een beetje gehakte bieslook en peterselie, en/of een gehakt pijpajuintje
Dat is zeker zo. Moest wel even zoeken wat pijpajuintje was, omdat wij deze bosui of lente-ui noemen. Lekkere toevoeging aan je eigen gemaakte mayonaise.