Home Recept type Bijgerecht Marokkaanse gehaktballen in tomatensaus met Harissa-saus

Marokkaanse gehaktballen in tomatensaus met Harissa-saus

Dit recept Marokkaanse gehaktballen in tomatensaus met Harissa-saus zag ik onlangs bij Jamie Oliver langs komen in zijn programma 15 minutes. Het kan zijn dat het niet exact hetzelfde is, maar wat ons betreft was het heerlijk. De combinatie van een pittige tomatensaus, pittige Harissa saus en een frisse salade met simpele yoghurt saus. Een makkelijk gerecht om te maken voor meerdere mensen.

Jamie Oliver maakt het gerecht in 15 minuten. En op zich is dat natuurlijk ook wel te doen met genoeg vaardigheden, maar bij een nieuw gerecht neem ik altijd liever wat meer tijd. Zodat je niet hoeft te stressen in de keuken. Koken moet wel ontspannen blijven. Maar goed hierbij het recept.

Marokkaanse gehaktballen in tomatensaus met Harissa-saus

0 from 0 votes
Recipe by Rob Rollenberg Course: HoofdgerechtCuisine: MarokkaansDifficulty: Gemiddeld
Servings

4

servings
Kook tijd

30

minutes

In dit recept gaan we Marokkaanse gehaktballen in tomatensaus met Harissa-saus maken.

Ingredienten

  • 400 gr lams- of rundergehakt

  • 1 blikje kikkererwten

  • 1 halve fles passata (tomatensaus) of 1 pakje gezeefde tomaten

  • 1 rode peper

  • 1 pak wraps

  • 1 bosje koriander

  • 2 eetlepels Marokkaanse kruiden

  • 2 eetlepels Harissa

  • 6-8 Saffraan draadjes

  • 2 handjes gemengde sla

  • 1 kwart komkommer

  • 1 handje radijs

  • 3-4 stengels lente-ui

  • 100-150ml yoghurt

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1 boterham + scheutje melk of 1 ei + paneermeel/beschuit

Stappen

  • Meng een boterham met wat melk, totdat die helemaal zacht en uit elkaar valt. Doe dan het gehakt erbij en de Marokkaanse kruiden. Meng het geheel goed door elkaar en laat de gehakt mengsel even staan. Zet de waterkoker aan en vul een beker met heet water en doe daar de Saffraan draadjes bij.
  • Meng 2 eetlepels Harissa met wat eetlepel water, zodat die wat dunner wordt. Doe er daarna 6-8 eetlepels yoghurt erbij. De Harissa saus is hiermee alweer klaar. Doe vervolgens in een grote schaal 1 eetlepel olijfolie en 2 eetlepels yoghurt meng dit door elkaar. De yoghurt dressing is ook klaar. Doe in de schaal de sla, snij het stukje komkommer in de lengte 2 keer door zodat je gemakkelijk kwartjes komkommer kan snijden. Dan nog de radijsjes. Snij deze door en hak ze vervolgens klein. Doe de komkommer en radijs bij de salade en doe er ook nog een handje koriander blaadjes bij. Hiermee is ook de salade klaar.
  • Zet alvast 2 pannen klaar. Een koekenpan en een hapjespan. Snij de rode peper in kleine stukjes en vervolgens de lente-ui. Zet de hapjespan op het vuur met wat olijfolie en doe er vervolgens de rode peper en de stukjes lente-ui in. Bak het heel even aan en snij intussen wat steeltjes van de Koriander fijn en doe deze ook in de pan. Daarna mag de halve fles Passata erbij en tevens de beker met water en Saffraan erbij. Laat dit in zijn geheel even koken.
  • Tijd om de gehaktballen te maken. Zet de koekenpan op het vuur en bak de gehaktballen vervolgens in de pan met wat olijfolie. Hou intussen de tomatensaus in de gaten. De dikte van de saus moet ongeveer hetzelfde zijn als tomatenketchup. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en doe ze in de tomatensaus als deze dik genoeg is.
  • Doe de Tortilla wraps even in de oven op 100c graden of magnetron. Wanneer de gehaktballen gaar zijn mogen ze bij de tomatensaus en doe er tevens nog wat overgebleven Koriander bij. Meng de salade goed door elkaar en alles is alweer klaar. Eet smakelijk.

Notes

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

App review | Nike+ Running app

In mijn eigen zoektocht naar de beste hardloopapp na jarenlang de Nike+ Running app te hebben gebruikt kwam ik verschillende voor- en nadelen tegen...

Indiase groente curry

Een Indiase groente curry voor de vegetariërs, die van pit houden. Oh ja natuurlijk is dit recept niet...

Inleiding in sporten

Op deze pagina wil ik je graag informeren over beweging of sporten. Wat zijn de voordelen, maar ook wat zijn de nadelen....