Home Keuken Aziatische recepten Madras Curry Pasta

Madras Curry Pasta

Mijn zoektocht naar een recept voor een originele Madras Curry Pasta heb ik online niet kunnen vinden. Misschien bestaat er ook geen vaste combinatie van hoeveelheden, maar meer een aantal kruiden die er echt in moeten. De kruiden die volgens mij echt in Madras Curry Pasta moet komen zijn Kurkuma, Komijn, Koriander en mosterzaadjes. Natuurlijk mogen er ook geen rode pepers ontbreken in de Madras Curry Pasta. Verder heb ik ook nog citroenvocht gebruikt, knoflook, gember en olie.

Wanneer je al deze kruiden in huis hebt, is het een kwestie van door elkaar mixen in een vijzel of in een keukenmachine. Zie hieronder de ingrediënten die ik heb gebruikt voor mijn Madras Curry Pasta. Wanneer je van pittig eten houdt of juist niet let dan op de hoeveelheid pepers. Je kunt altijd nog pepers toevoegen bij je gerecht.

Madras Curry Pasta

5 from 1 vote
Recipe by Rob RollenbergCuisine: Aziatisch, IndischDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Kook tijd

5

minutes

In dit recept maken we madras curry pasta.

Ingredienten

  • 1 eetlepel komijnzaadjes of 2 theelepels komijnpoeder

  • 1 eetlepel korianderszaadjes of 2 theelepels korianderpoeder

  • 1 theelepel mosterzaadjes

  • 2 theelepels paprikapoeder

  • 1-2 theelepel(s) kurkuma

  • 1 halve theelepel zwarte peper

  • 1 knoflookteentje

  • 1 stukje gember (ter grote van een duimkootje)

  • 1-2 rode pepers met zaadjes

  • Steeltjes van verse koriander

  • 1-2 eetlepel(s) citroenvocht

  • 1-2 eetlepel(s) zonnebloemolie

Stappen

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Hoe snij je boerenkool

Hoe snij je boerenkool? Ik laat door middel van foto's zien hoe je boerenkool het snelst kan snijden. Voor de doorgewinterde hobby-koks zal dit...

Spruiten, zo maak je ze nog lekkerder

Spruiten zijn niet de meest populaire groente die er zijn, vooral niet bij kinderen. De bittere smaak...
Blauwe bessen

Blauwe bessen

De blauwe bes is maar een klein besje, maar toch is het wereldwijd een topper als je kijkt naar de voedingsstoffen die...