Madras Curry Pasta

Mijn zoektocht naar een recept voor een originele Madras Curry Pasta heb ik online niet kunnen vinden. Misschien bestaat er ook geen vaste combinatie van hoeveelheden, maar meer een aantal kruiden die er echt in moeten. De kruiden die volgens mij echt in Madras Curry Pasta moet komen zijn Kurkuma, Komijn, Koriander en mosterzaadjes. Natuurlijk mogen er ook geen rode pepers ontbreken in de Madras Curry Pasta. Verder heb ik ook nog citroenvocht gebruikt, knoflook, gember en olie.

Wanneer je al deze kruiden in huis hebt, is het een kwestie van door elkaar mixen in een vijzel of in een keukenmachine. Zie hieronder de ingrediënten die ik heb gebruikt voor mijn Madras Curry Pasta. Wanneer je van pittig eten houdt of juist niet let dan op de hoeveelheid pepers. Je kunt altijd nog pepers toevoegen bij je gerecht.

Bereidingstijd

5 minuten

2-4 personen

Eenvoudig

Ingrediënten

  • 1 eetlepel komijnzaadjes of 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 eetlepel korianderszaadjes of 2 theelepels korianderpoeder
  • 1 theelepel mosterzaadjes
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1-2 theelepel(s) kurkuma
  • 1 halve theelepel zwarte peper
  • 1 knoflookteentje
  • 1 stukje gember (ter grote van een duimkootje)
  • 1-2 rode pepers met zaadjes
  • Steeltjes van verse koriander
  • 1-2 eetlepel(s) citroenvocht
  • 1-2 eetlepel(s) zonnebloemolie

Keukenbenodigdheden

  • Vijzel

Stappen

Stap 1

Misschien vind je dit ook leuk!

Leave a Comment