Home Groente Boerenkool Macaroni met bloemkool en kaas schotel

Macaroni met bloemkool en kaas schotel

Het was al even geleden dat ik dit gerecht Macaroni met bloemkool en kaas schotel heb gemaakt. Volgens mij heb ik dit gerecht wel eens bij Jamie Oliver in het programma gezien. Kan ook zijn dat ik het ergens anders heb gezien, als hobby-kok zie je natuurlijk zoveel gerechten. Vaak probeer ik het meer te gebruiken als inspiratie dan het één op één over te koken.

Het gerecht is een beetje een mix tussen Mac and Cheese en bloemkool met kaas. Beide al een enorme goede combinatie. Voordeel aan dit gerecht is ook nog eens dat het erg goedkoop is. Voor ongeveer 5 euro kun je hier met gemak met ze vieren van eten. Bij het maken van dit gerecht is het handig, dat je een keukenmachine tot je beschikking hebt.

Macaroni met bloemkool en kaas schotel

0 from 0 votes
Recipe by Rob RollenbergCourse: HoofdgerechtDifficulty: Gemiddeld
Servings

4

servings
Kook tijd

45

minutes

In dit recept maken we macaroni met bloemkool en kaas schotel.

Ingredienten

  • 250gr Macaroni

  • 1 bloemkool

  • 8 plakjes Pancetta of Serranoham

  • 4 sneetjes oud brood

  • 2-3 takjes Rozemarijn

  • 150gr (vers) geraspte oude kaas

  • 100ml (kippen)fond of 1-2 (kippen)bouillonblokje(s)

  • 1 theelepel gemalen Nootmuskaat of zelf geraspt

  • 2 teentjes knoflook

Stappen

  • Zet de oven alvast aan op 200c graden. Plak de Pancetta of Serranoham in een ovenschotel. Hoeft allemaal niet heel netjes. Daarna kan de schotel in de oven. De bedoeling is dat de plakken ham knapperig worden. Na een minuut of 5 à 10 (afhankelijk hoe warm de oven al is van het voorverwarmen) mag de schotel eruit. Zet intussen een pan op het vuur met de bouillon en voldoende water om daarin straks de bloemkool en macaroni te koken.
  • Doe de 4 sneetjes boterhammen en de blaadjes van de rozemarijn alvast in de keukenmachine. Laat de keukenmachine alvast draaien zodat de boterhammen voor een deel zijn verkruimeld, daarna mag de ham erin en laat hem dan nog even goed draaien zodat alles goed verkruimeld is.
  • Snij de bloemkool in roosjes en doe deze in de pan, wanneer het water kookt. Na een 5 minuten mag de Macaroni toegevoegd worden. Kook deze in 5 à 6 minuten beetgaar. Rasp intussen de oude kaas in de keukenmachine. Snij ook de knoflookteentjes fijn. Giet de macaroni en bloemkool af, wanneer deze klaar is. Bewaar een beetje kookvocht (een paar eetlepels is voldoende). Stamp de bloemkool een beetje fijn, zodat er straks niet hele grote stukken bloemkool in de schotel zit.
  • Doe nog een beetje olijfolie in de daarjuist gebruikte ovenschotel en smeer deze in. Doe daarna de macaroni en bloemkool in de schotel. Doe er vervolgens de geraspte kaas bij, de nootmuskaat, fijn gesneden knoflookteentjes en wat zwarte peper. Voeg tevens wat kookvocht toe en roer alles nog eens lekker door elkaar totdat het een smeuïg geheel is. Daarna mogen de broodkruimels met Pancetta eroverheen.
  • Doe de schotel voor een minuut of 10-15 in de oven totdat de bovenkant lekker knapperig is.
Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Hoe snij je een bloemkool

Hoe snij je een bloemkool in stukken? Ik laat door middel van foto's zien hoe je bloemkool het snelst kan snijden. Voor de doorgewinterde hobby-koks...

Heldere champignonsoep

Wederom weer een soep recept, dit keer een heldere champignonsoep. Soep is een ideaal avondmaaltijd. Het is...

Boekrecensie: Larousse Brood

Het Larousse brood boek staat al een tijdje in mijn boekenkast. Oh ja, en komt er ook regelmatig uit hoor! Zoals de titel al...