Home Keuken Franse recepten Maaltijdsalade met kip

Maaltijdsalade met kip

Heel veel makkelijker en sneller krijg je niet een gezond gerecht op tafel. Hoewel als je de kip weglaat bij de maaltijdsalade met kip dan ben je natuurlijk nog sneller klaar. Het gebeurt natuurlijker wel vaker, dat wij met ons drukke gezin een snelle hap op tafel zetten. En negen van van de tien is dit ook nog eens gezonde hap.

Een maaltijdsalade met kip omwikkeld met parmaham en rozemarijn. Onze rozemarijn struik moest nodig bijgesnoeid worden, dus deze kruid gebruik ik de laatste tijd weer wat vaker. Bij de maaltijdsalade met kip heb ik ook nog een eenvoudige honing-mosterd dressing gemaakt, die echt iedereen kan maken.

Eet smakelijk! En oh ja excuus voor de mindere hoeveelheid foto’s. Was eigenlijk meer foto’s aan het maken van de Lodge Logic koekenpan, die ik laatst had getest.

Maaltijdsalade met kip

0 from 0 votes
Recipe by Rob RollenbergCourse: Hoofgerecht, LunchCuisine: FransDifficulty: Gemiddeld
Servings

3

servings
Kook tijd

15

minutes

In dit recept maken we een maaltijdsalade met kip.

Ingredienten

  • 1 zakje gemengde sla

  • 1/2 komkommer

  • 1 paprika

  • 2 stukken biologische kipfilet

  • 2 takjes rozemarijn

  • 6-8 plakjes parmaham of serranoham

  • 1 teentje knoflook

  • 1 theelepel paprikapoeder

  • Zout en peper

  • 1,5 eetlepel zonnebloemolie of olijfolie

  • 1 eetlepel mayonaise

  • 1,5 eetlepel yoghurt

  • 1 theelepel honing

  • 1 theelepel Dijon mosterd

  • Zout en peper

Stappen

  • Maak de kipfilet schoon. Meestal kijk ik of er ergens nog vieze stukken aan zitten met bloed en deze snij ik dan weg. Met een goede biologische kipfilet is, dat meestal in een mum van tijd gebeurd. Leg vervolgens een vel bakpapier op je keukenblad. Leg daarop 3 tot 4 plakjes parmaham per kipfilet. Haal de blaadjes van de rozemarijn takjes en snij deze wat kleiner. Snij tevens de knoflook. Verdeel de rozemarijn en knoflook over de parmaham. Leg vervolgens de kipfilet op de parmaham. Strooi daaroverheen nog wat paprikapoeder en wat zout en peper. Wikkel vervolgens de parmaham om de kipfilet heen. Vouw het vel bakpapier over de kipfilet heen en sla met een koekenpan de kipfilet wat platter. Dit heeft 2 voordelen. De kipfilet is gelijker qua dikte en de parmaham blijft goed zitten.
  • Zet vervolgens een pan op het vuur om de kipfilet te bakken. Maak intussen ook de salade klaar (ben je nog niet zo snel in de keuken, geen probleem natuurlijk, maar bereidt dan de salade en dressing van te voren). Mijn versie was gewoon een zakje gemengde sla (moest snel), wat fijn gesneden paprika en wat stukjes komkommer. Natuurlijk kun je hier je eigen draai aan geven. Intussen is de kipfilet waarschijnlijk ook al bijna klaar.
  • Tijd om de dressing te maken. Doe alle ingrediënten (olie, yoghurt, mayonaise, mosterd, honing en wat zout en peper) in een bakje en meng deze door elkaar. Dat is alles.
  • Tijd om op te scheppen en te genieten van een goede maaltijd.
Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

6 REACTIES

  1. De wijze waarop op de kip bereid dient te worden is echt zalig in combinatie met de frisse dressing. Ik heb er zelf nog wat walnoten bij gedaan en ook met wat extra Rozemarijn heerlijke kruiden croutons gemaakt. Al met al een topper dit !

  2. Echt overheerlijk, deze komt in mijn map met bij elkaar gezochte recepten. Volgende keer ga ik het proberen met wat aardbeien of andere vruchten erbij.

  3. Heerlijke frisse salade met als tegenhanger het zoutige van de parmaham! De kipfilet blijft heerlijk mals en smaakt verrukkelijk door de toevoeging van knoflook, paprikapoeder en rozemarijn. Ik heb er nog wat parmezaanse kaas vlokken overheen gedaan. Smullen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Zelf kruiden kweken

Nu de lente er weer een beetje begint aan te komen wordt het ook weer tijd om weer wat kruiden te gaan planten. Het...

Seizoenskalender groente

Eet wat het seizoen te bieden heeft zorgt ervoor dat je duurzamer eet (groenten hoeven niet per vrachtvliegtuig ingevlogen te worden, maar...

Ovenschotel met pompoen en wortel

Tja, de herfst vraagt om oranje elementen op je bord. Althans, dat vind ik! En gelukkig zijn er ook...