Home Voeding Hoe maak ik ... Korstdeeg voor een quiche

Korstdeeg voor een quiche

Dit korstdeeg kun je gebruiken, als bodem voor een quiche bijvoorbeeld. Het fijne aan deze korstdeeg is, dat het snel klaar is. Het hoeft geen uren te rijzen of te wachten in de koelkast. Daarnaast is het ook gemakkelijk om mee te werken. Komt er een scheurtje of gaatje in het deeg, dan plak je dit gewoon dicht met wat overgebleven deeg.

Wil je een wat gezondere variant maken gebruik dan volledig of gedeeltelijk volkorenmeel. Houd er wel rekening mee, dat het deeg droger is en je een beetje water moet toevoegen.

Eerder plaatste ik ook al het recept snelle bladerdeeg. Dit is ook een mooie deeg om te maken, maar het kost wel meer tijd dan deze korstdeeg.

Korstdeeg voor een quiche

0 from 0 votes
Recipe by Rob Rollenberg Difficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Cooking time

45

minutes

In dit recept gaan we een korstdeeg voor een quiche maken.

Ingredienten

  • 125 gram bloem

  • 75 gram roomboter

  • 1 ei

  • Een goede snuf zout

Stappen

  • Ik heb gebruik gemaakt van een keukenmachine, maar je kunt dit ook gewoon met de hand doen. Weeg allereerst de 125 gram bloem en/of meel af. Doe daarna de 75 gram roomboter bij het bloem in blokjes. Meng dit vervolgens even door elkaar.
  • Voeg dan een ei en een goede snuf zout toe. Meng daarna alles nog even door elkaar, totdat alles goed door elkaar zit. Verpak daarna het deeg in keukenfolie en leg daarna het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast. Je kunt dit eventueel ook al de dag van te voren doen.
  • Rol het deeg plat met een deegroller. Gebruik wat bloem op het keukenblad, zodat niet het deeg blijft plakken aan het keukenblad. Maak het deeg ongeveer 3 tot 5 millimeter dik. Leg het daarna in de bakvorm. Overblijfsels kun je gebruiken om eventuele scheurtjes of gaatjes te vullen. Het deeg moet met vulling ongeveer 30 minuten in de oven op 200ºC.
  • En dit is dan het resultaat van het deeg! Binnenkort plaats ik het recept voor deze Quiche met snijbiet en gele courgette.

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Vegetarische Indiase Curry

Een heerlijke vegetarische indiase curry en nee je mist echt geen vlees. Ideaal om dit met familie of...

Hoe snij je een flespompoen

Hoe snij je een flespompoen in stukken? Ik laat door middel van foto's zien hoe je een flespompoen het snelst kan snijden. Voor de...

Gegrilde hutspot met stoofvlees

Nu de winter ons dan eindelijk vaarwel gaat zeggen maak ik nog net op tijd deze hutspot met...