Home Keuken Aziatische recepten Ko­re­aan­se Bibimbap

Ko­re­aan­se Bibimbap

De Koreaanse keuken is voor velen van ons een onbekende keuken, ook voor mij overigens, maar toen ik foto’s zag van het recept Koreaanse Bibimbap was ik verkocht. Een kleurrijk samenstelling van diverse groente, rijst, ei, een beetje vlees en een pittige gekruide tomatenpasta. Natuurlijk kun je de samenstelling van de groente geheel naar eigen smaak aanpassen. Het vlees kun je ook weglaten, maar dit is mijn versie van de Koreaanse Bibimbap.

Het woord Bi­bim­bap betekent letterlijk gemixte rijst. In Korea is het een heel populair gerecht, die veel wordt gegeten. Het gerecht Bibimbap wordt vaak gemaakt om overgebleven groente op te maken. Alle ingrediënten worden los op het bord gelegd en door de eter zelf gemixt.

Voorbereiding Bi­bim­bap

Het julienne snijden van de wortel en courgette kost wel wat extra tijd. Wanneer je gasten te eten krijgt kun je het snijden van de groente  natuurlijk alvast doen. Dan heb je straks binnen een kwartier het eten op tafel. Wanneer je niet zo handig bent met snijden kun je eventueel de wortel ook raspen en de courgette in dunne plakjes snijden.

Ko­re­aan­se Bibimbap

5 from 1 vote
Recipe by Rob RollenbergCourse: HoofdgerechtCuisine: KoreaansDifficulty: Gemiddeld
Servings

4

servings
Kook tijd

30

minutes

In dit recept gaan we Koreaanse Bibimbap maken.

Ingredienten

  • 75 gram rijst per persoon

  • 75-100 gram gehakt per persoon

  • 1 winterpeen of 3-4 worteltjes

  • 1 halve courgette

  • 1-2 handjes champignons

  • 2 handjes Taugé

  • 2-3 handjes jonge bladsla of spinazie

  • 1 groot blikje tomatenpuree

  • 1-2 teentjes knoflook

  • 1 (Rawit) rode peper

  • 2 theelepels rode paprikapoeder

  • 1 theelepel kerriepoeder

  • 1 theelepel korianderpoeder

  • 1 theelepel gedroogde Koriander blaadjes

  • 1 citroen

  • Per persoon 1 ei

Stappen

  • Snij de wortel en courgette julienne (dunne staafjes), zet een pan water op voor de rijst.
  • Kook de rijst volgens de verpakking, voeg de kruiden bij elkaar: het blikje tomatenpasta, paprikapoeder, kerriepoeder, koriander poeder en koriander blaadjes, beetje zout en peper. Doe er tevens het sap van een halve tot hele citroen bij. Snij ook de knoflookteentjes en rode peper en doe deze ook bij de tomatenpasta. De smaakexplosie voor de Bibimbap is klaar.
  • Bak heel even de Taugé en snij intussen de champignons. De champignons mogen ook gebakken worden. Laat zowel de Taugé, als de champignons even uitlekken op een velletje keukenpapier. Pak ook de sla of spinazie. Bijna alles is klaar om straks de borden op te maken. Zo direct alleen nog het gehakt en de ei bakken.
  • De rijst zal inmiddels wel gaar zijn. Bak het gehakt. Zodra het gehakt even gebakken is mag de tomatenpuree toegevoegd worden in de koekenpan. Laat deze even meebakken. Intussen kun je de eieren bakken.
  • Alles is klaar om de borden Bibimbap op te maken.
Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Pizza pesto met champignons en rode ui

In dit recept maken we pizza pesto met champignons en rode ui. Pizza blijft behoren tot één...

Marokkaanse gehaktballen in tomatensaus met Harissa-saus

Dit recept Marokkaanse gehaktballen in tomatensaus met Harissa-saus zag ik onlangs bij Jamie Oliver langs komen in zijn...

Review | Boska Fondue Set

Van een webwinkel mocht ik deze Boska Fondue set reviewen. Ik word helemaal gelukkig van kaasfonduen, dus ik heb met volle tuigen genoten van de test....