De Koreaanse keuken is voor velen van ons een onbekende keuken, ook voor mij overigens, maar toen ik foto’s zag van het recept Koreaanse Bibimbap was ik verkocht. Een kleurrijk samenstelling van diverse groente, rijst, ei, een beetje vlees en een pittige gekruide tomatenpasta. Natuurlijk kun je de samenstelling van de groente geheel naar eigen smaak aanpassen. Het vlees kun je ook weglaten, maar dit is mijn versie van de Koreaanse Bibimbap.
Het woord Bibimbap betekent letterlijk gemixte rijst. In Korea is het een heel populair gerecht, die veel wordt gegeten. Het gerecht Bibimbap wordt vaak gemaakt om overgebleven groente op te maken. Alle ingrediënten worden los op het bord gelegd en door de eter zelf gemixt.
Voorbereiding Bibimbap
Het julienne snijden van de wortel en courgette kost wel wat extra tijd. Wanneer je gasten te eten krijgt kun je het snijden van de groente natuurlijk alvast doen. Dan heb je straks binnen een kwartier het eten op tafel. Wanneer je niet zo handig bent met snijden kun je eventueel de wortel ook raspen en de courgette in dunne plakjes snijden.