Koolsalade (coleslaw)

Koolsalade of coleslaw iedereen kent dit denk ik wel. Meestal geserveerd als bijgerecht of als vulling bij bijvoorbeeld een broodje shoarma, maar je kan de salade ook als hoofdgerecht eten.

Het gerecht is snel te maken als je gebruik maakt van een keukenmachine, dus als je die hebt dan ben eigenlijk zo klaar.

Bereidingstijd

15 minuten

2-4 personen

Gemiddeld

Ingrediënten

  • Halve witte kool
  • 4 wortels
  • 1 (fuji) appel
  • 4 eetlepels griekse yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1,5 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 handje peterselie
  • Snufje zout en snufje zwarte peper

Keukenbenodigdheden

  • Keukenmachine of
  • Rasp

Stappen

Stap 1

Maak de witte kool en wortels schoon en doe ze in de keukenmachine. Bij gebruik van de keukenmachine gebruik de schijf met de kleinste rasp.

koolsalade_coleslaw 1 koolsalade_coleslaw 2 koolsalade_coleslaw 3 koolsalade_coleslaw 4 koolsalade_coleslaw 5 koolsalade_coleslaw 6

Stap 2

Schil de appel en snij deze in kleine lucifers en meng deze met de witte kool en wortels.

koolsalade_coleslaw 7 koolsalade_coleslaw 8 koolsalade_coleslaw 9 koolsalade_coleslaw 10 koolsalade_coleslaw 11

Stap 3

Nu alleen nog de dressing. Meng de ingrediënten, Griekse yoghurt, mayonaise, mosterd, citroensap, handje peterselie en wat zout en zwarte peper, door elkaar.

koolsalade_coleslaw 12 koolsalade_coleslaw 13 koolsalade_coleslaw 14 koolsalade_coleslaw 15 koolsalade_coleslaw 16 koolsalade_coleslaw 17 koolsalade_coleslaw 18 koolsalade_coleslaw 19 koolsalade_coleslaw 20 koolsalade_coleslaw 21

Stap 4

Meng nu de dressing met de witte kool, wortels en appel en dan is het alweer klaar.

koolsalade_coleslaw 22 koolsalade_coleslaw 23 koolsalade_coleslaw 24

Misschien vind je dit ook leuk!

Leave a Comment