Home Fruit Appel Koolsalade (coleslaw)

Koolsalade (coleslaw)

Koolsalade of coleslaw iedereen kent dit denk ik wel. Meestal geserveerd als bijgerecht of als vulling bij bijvoorbeeld een broodje shoarma, maar je kan de salade ook als hoofdgerecht eten. Het gerecht is snel te maken als je gebruik maakt van een keukenmachine, dus als je die hebt dan ben eigenlijk zo klaar.

Koolsalade (coleslaw)

0 from 0 votes
Recipe by Rob RollenbergCourse: BijgerechtDifficulty: Gemiddeld
Servings

4

servings
Kook tijd

15

minutes

In dit recept maken we koolsalade.

Ingredienten

  • Halve witte kool

  • 4 wortels

  • 1 (fuji) appel

  • 4 eetlepels griekse yoghurt

  • 2 eetlepels mayonaise

  • 1,5 eetlepel citroensap

  • 1 eetlepel mosterd

  • 1 handje peterselie

  • Snufje zout

  • Snufje zwarte peper

Stappen

  • Maak de witte kool en wortels schoon en doe ze in de keukenmachine. Bij gebruik van de keukenmachine gebruik de schijf met de kleinste rasp.
  • Schil de appel en snij deze in kleine lucifers en meng deze met de witte kool en wortels.
  • Nu alleen nog de dressing. Meng de ingrediënten, Griekse yoghurt, mayonaise, mosterd, citroensap, handje peterselie en wat zout en zwarte peper, door elkaar.
  • Meng nu de dressing met de witte kool, wortels en appel en dan is het alweer klaar.

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Hoe snij je een ui

Hoe snij je een ui? Ik laat door middel van foto's zien hoe je een ui het snelst kan snijden. Voor de doorgewinterde...

Chocoladesoufflé recept

Met dit chocoladesoufflé recept heb je een eenvoudig dessert, die er misschien somber uit ziet. Aan de andere kant...

Ananas

De ananas is een unieke tropische vrucht die ook uitstekend in Nederland verkrijgbaar is. Het enorm smaakvolle zoetzure vruchtvlees is heerlijk om...