Home Fruit Appel Kip Madras

Kip Madras

Wanneer je aan Kip Madras denkt, denk je automatisch aan Knorr. Of ben ik de enige. Ook als je Kip Madras zoekt op Google zie je vrijwel alleen maar het bijna kant-en-klaar recept van Knorr. Ik moet bekennen, dat wij dit jaren geleden ook regelmatig aten. Ik heb eigenlijk nooit meer het recept zelf gemaakt, tot vandaag natuurlijk.

Vaker eten wij wel eens curry, dus daar ben ik wel bekend mee. Hiervoor gebruikte ik vaak de kant-en-klaar Curry Pasta, maar ook deze is gemakkelijk zelf te maken. Voor de Kip Madras heb ik ook de Madras Curry Pasta gemaakt. Daarnaast ook nog Naanbrood gemaakt. Oorspronkelijk is een Madras Curry rood, maar door invloed van Knorr heb ik mijn Kip Madras ook maar geler gemaakt met Kurkuma.

Kip Madras

0 from 0 votes
Recipe by Rob Rollenberg Course: HoofdgerechtCuisine: Aziatisch, IndischDifficulty: Gemiddeld
Servings

2

servings
Kook tijd

30

minutes

In dit recept maken we kip madras.

Ingredienten

  • 2 eetlepels Madras Curry Pasta (deze kun je ook zelf maken)

  • 1 blikje ontvelde tomaten of 3 verse ontvelde tomaten

  • 1 rode paprika

  • 3 lente-uitjes

  • 1 appel

  • 1-2 biologische kipfilet(s)

  • 130-180 gram (pandan) rijst (1 koffiekopje)

  • Bosje verse koriander

  • 2-3 eetlepels Amandelschaafsel (optioneel)

  • 2-4 eetlepels (Griekse) Yoghurt

Stappen

  • Om te beginnen heb ik als eerst een pan met water opgezet om daarin straks de rijst te koken. Ook gebruik ik straks het kokende water om de tomaten te ontvellen. Dit gaat heel gemakkelijk zonder dat je een kruisje moet snijden. Wacht totdat het water kookt, doe vervolgens de tomaten erbij en laat ze 1-1,5 minuut in het water liggen. Spoel ze vervolgens af met koud water en je trekt het vel zo van de tomaten af. Het water kun je nu gebruiken om de rijst in te koken. Doe er nog wel wat zout bij en eventueel een theelepel Kurkuma voor gele rijst.
  • Snij vervolgens de kip in blokjes en bestrooi deze met wat zout en peper en bak deze in de pan. Strooi eventueel nog wat Kurkuma over de kip, zodat deze ook een mooie gele kleur krijgt. Bak de kip niet te lang, maar net aan gaar. Haal vervolgens de kip uit de pan en zet de kip aan de kant. Maak niet de pan schoon, want deze kunnen we zo nog gebruiken.
  • Snij tussendoor zoveel mogelijk de groente en begin daarbij met de lente-ui en paprika. Wanneer je hiermee klaar bent mogen deze groente in de zojuist gebruikte koekenpan. Bak deze heel even aan en doe daarna de Curry Pasta erbij. Denk je ook nog aan de rijst!
  • Snij de tomaten in stukjes en doe nu ook in pan. Bak deze heel even mee en wanneer het vocht van de tomaten is ingekookt is mag er een scheutje water bij en zet dan het vuur laag.
  • Intussen kun je de appel in stukjes snijden. Eventueel kun je de appel schillen. Doe vervolgens de appel en de kip bij de pan met curry. Snij vervolgens een deel van het bosje Koriander en doe deze ook in de pan met curry (let op de hoeveelheid! niet iedereen houdt van Koriander).
  • Tijd om het bord op te maken. Doe wat rijst op het bord, daarna de curry saus met groente. Nog 1 eetlepel yoghurt, wat blaadjes van de Koriander en wat van het amandelschaafsel. Steek er ook nog een stuk Naanbrood bij.

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

5 REACTIES

  1. Ik heb dit recept gebruikt als richtlijn voor een ietwat geïmproviseerde Kip Madras, mocht er iemand ook zich in zo’n situatie bevinden:

    Allereerst had ik geen pandan rijst, alleen risotto. Toevallig ook geen yoghurt; droog was het dus niet, maar wel romiger dan zou moeten geloof ik. De risotto heb ik gewoon traditioneel bereid.
    Verder ook geen lente-uitjes; dit heb ik vervangen met 3 kleine sjarlotten, 1 kleine ui, en zo’n 15 rietjes gesneden bieslook.
    Appel had ik wel, daar heb ik ook nog wat rozijnen aan toegevoegd.
    Paprika had ik niet, daarvoor in plaats extra paprika poeder toegevoegd, en erwten voor wat variatie in de groente. Door de andere zoete elementen was dat best synergistisch en niet overheersend.
    Wat betreft de kip heb ik gebruik gemaakt van kippendijblokjes, die zijn immers wat malser.
    Koriander had ik alleen droog, en deze ook maar met mate toegevoegd
    Amandelen heb ik vervangen met gemalen walnoot, ook niet al te veel.
    Flink wat kurkuma overal bij gedaan, en 2 teentjes knoflook bij de ui gebakken.
    Ook heb ik kokosolie gebruikt in plaats van zonnebloemolie bij het maken van de curry pasta; kokos en rijst kan moeilijk fout gaan.

    Al om al was het bijzonder geslaagd; er was genoeg voor 4 personen doordat ik veel rijst had gemaakt, maar mijn broer en ik hebben alles in een keer opgegeten. Zelfs ik was verbaasd dat het zo goed was uitgevallen, en daarmee dus mijn dank voor dit recept!

    • Oh, en voor tomaten gewoon 3 verse in de waterkoker gedaan, 15 seconden laten koken, eruit vissen met een zeeflepel, en onder de koude kraan een beetje rondwrijven: dan komt het velletje er zo van af! Binnenkant en zaden heb ik wel verwijderd uit gewoonte, maar achteraf gezien had ik die beter erin kunnen laten denk ik.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Digitaal gezonder?

Digitaal gezonder, huh? Wat ik bedoel is dit: Kunnen wij ons gezondheid (positief) beïnvloeden door het bijhouden van onze beweging, onze rust, onze slaap,...

Risotto met gerookte zalm

Dit is mijn versie van een Risotto met gerookte zalm. Geen ingewikkelde ingrediënten, de hoofdbestanddelen zijn zalm, risotto...

De juiste portiegrootte

Zoals je ziet is het eerste kleine bakje half gevuld met 45 gram cruesli. Hierbij komt nog een beetje yoghurt en dan...