Wanneer je aan Kip Madras denkt, denk je automatisch aan Knorr. Of ben ik de enige. Ook als je Kip Madras zoekt op Google zie je vrijwel alleen maar het bijna kant-en-klaar recept van Knorr. Ik moet bekennen, dat wij dit jaren geleden ook regelmatig aten. Ik heb eigenlijk nooit meer het recept zelf gemaakt, tot vandaag natuurlijk.
Vaker eten wij wel eens curry, dus daar ben ik wel bekend mee. Hiervoor gebruikte ik vaak de kant-en-klaar Curry Pasta, maar ook deze is gemakkelijk zelf te maken. Voor de Kip Madras heb ik ook de Madras Curry Pasta gemaakt. Daarnaast ook nog Naanbrood gemaakt. Oorspronkelijk is een Madras Curry rood, maar door invloed van Knorr heb ik mijn Kip Madras ook maar geler gemaakt met Kurkuma.
[…] ik twee recepten gevonden die ik gecombineerd heb. Simon blij, ik blij! De recepten vond ik hier en hier. Voor de Kip Madras heb je madras curry pasta nodig. Geen idee waar je die kunt kopen, maar als we […]
Ik heb dit recept gebruikt als richtlijn voor een ietwat geïmproviseerde Kip Madras, mocht er iemand ook zich in zo’n situatie bevinden:
Allereerst had ik geen pandan rijst, alleen risotto. Toevallig ook geen yoghurt; droog was het dus niet, maar wel romiger dan zou moeten geloof ik. De risotto heb ik gewoon traditioneel bereid.
Verder ook geen lente-uitjes; dit heb ik vervangen met 3 kleine sjarlotten, 1 kleine ui, en zo’n 15 rietjes gesneden bieslook.
Appel had ik wel, daar heb ik ook nog wat rozijnen aan toegevoegd.
Paprika had ik niet, daarvoor in plaats extra paprika poeder toegevoegd, en erwten voor wat variatie in de groente. Door de andere zoete elementen was dat best synergistisch en niet overheersend.
Wat betreft de kip heb ik gebruik gemaakt van kippendijblokjes, die zijn immers wat malser.
Koriander had ik alleen droog, en deze ook maar met mate toegevoegd
Amandelen heb ik vervangen met gemalen walnoot, ook niet al te veel.
Flink wat kurkuma overal bij gedaan, en 2 teentjes knoflook bij de ui gebakken.
Ook heb ik kokosolie gebruikt in plaats van zonnebloemolie bij het maken van de curry pasta; kokos en rijst kan moeilijk fout gaan.
Al om al was het bijzonder geslaagd; er was genoeg voor 4 personen doordat ik veel rijst had gemaakt, maar mijn broer en ik hebben alles in een keer opgegeten. Zelfs ik was verbaasd dat het zo goed was uitgevallen, en daarmee dus mijn dank voor dit recept!
Oh, en voor tomaten gewoon 3 verse in de waterkoker gedaan, 15 seconden laten koken, eruit vissen met een zeeflepel, en onder de koude kraan een beetje rondwrijven: dan komt het velletje er zo van af! Binnenkant en zaden heb ik wel verwijderd uit gewoonte, maar achteraf gezien had ik die beter erin kunnen laten denk ik.
Goeie tip!
Helemaal leuk en inderdaad kun je recepten gebruiken ter inspiratie en er vervolgens je eigen draai aan te geven.