Home Keuken Indiase recepten Kerriesaus zelf maken

Kerriesaus zelf maken

Kerriesaus zelf maken is ontzettend eenvoudig, lekkerder en in een mum van tijd klaar. Ik denk dat de benodigde bereidingstijd vrijwel gelijk ligt aan een zakje of pakje kerriesaus. Doordat je zelf na smaak kerriepoeder, zout en peper toevoegt kun je de saus geheel naar eigen smaak maken. Voeg eventueel wat chilipoeder toe om de kerriesaus nog wat pittiger te maken.

Een kerriesaus is heerlijk bij groente en niet alleen bij broccoli en bloemkool. De kerriesaus kan ook heerlijk smaken bij een stukje vlees of vis. Maar goed hoe maak je nu de kerriesaus.

Kerriesaus zelf maken

5 from 1 vote
Recipe by Rob RollenbergCourse: SausCuisine: IndischDifficulty: Makkelijk
Servings

2

servings
Prep timeminutes
Cooking time

15

minutes

In dit recept gaan we zelf kerriesaus maken.

Ingredienten

  • 1,5 eetlepel zonnebloemolie of roomboter

  • 1,5 eetlepel bloem

  • 300 ml melk

  • 1 à 2 theelepel(s) kerriepoeder

  • 1/2 theelepel chilipoeder (optioneel)

  • 3 steeltjes bieslook

  • Zout & peper

Stappen

  • De kerriesaus begint met de roux. De roux zorgt ervoor dat vocht wordt gebonden, waardoor je een dikkere saus hebt. Een roux maak je met één deel olie of roomboter en één deel bloem. In dit geval betekent het 1,5 eetlepel van de olie of roomboter en 1,5 eetlepel bloem. Laat de olie even warm worden (of laat de roomboter smelten) en voeg dan de bloem toe. En roer het geheel goed door elkaar.Olie in de panBloem bij de olieDe roux is klaar
  • Voeg dan de kerriepoeder toe (en eventueel de chilipoeder).KerriepoederVoeg kerriepoeder toe aan rouxKerriepoeder bij de roux
  • Bak de roux nog even aan, maar laat deze niet kleuren. Voeg vervolgens de melk beetje voor beetje toe, telkens wanneer de saus is ingedikt.Melk bij de rouxKerriesaus is bijna klaar
  • Wanneer alle melk is toegevoegd proef je de saus en breng je het verder op smaak met wat peper en zout.Snij de bieslook fijn en voeg deze toe bij het opdienen van de saus.Kerriesaus zelf makenKerriesaus zelf maken
Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Spruiten, zo maak je ze nog lekkerder

Spruiten zijn niet de meest populaire groente die er zijn, vooral niet bij kinderen. De bittere smaak...

Pasta met tomatensaus

Pasta met tomatensaus, wie kent het niet. Het is een beetje onze Hollandse kijk op de Italiaanse...

Tomaten ontvellen

Tomaten kun je niet schillen, maar in een tomatensaus is het vaak wenselijk, dat er geen velletje om de tomaten meer zitten. Wat is...