Home Keuken Indiase recepten Kerriesaus zelf maken

Kerriesaus zelf maken

Kerriesaus zelf maken is ontzettend eenvoudig, lekkerder en in een mum van tijd klaar. Ik denk dat de benodigde bereidingstijd vrijwel gelijk ligt aan een zakje of pakje kerriesaus. Doordat je zelf na smaak kerriepoeder, zout en peper toevoegt kun je de saus geheel naar eigen smaak maken. Voeg eventueel wat chilipoeder toe om de kerriesaus nog wat pittiger te maken.

Een kerriesaus is heerlijk bij groente en niet alleen bij broccoli en bloemkool. De kerriesaus kan ook heerlijk smaken bij een stukje vlees of vis. Maar goed hoe maak je nu de kerriesaus.

Kerriesaus zelf maken

4 from 5 votes
Recipe by Rob Rollenberg Course: SausCuisine: IndischDifficulty: Makkelijk
Servings

2

servings
Prep timeminutes
Cooking time

15

minutes

In dit recept gaan we zelf kerriesaus maken.

Ingredienten

  • 1,5 eetlepel zonnebloemolie of roomboter

  • 1,5 eetlepel bloem

  • 300 ml melk

  • 1 à 2 theelepel(s) kerriepoeder

  • 1/2 theelepel chilipoeder (optioneel)

  • 3 steeltjes bieslook

  • Zout & peper

Stappen

  • De kerriesaus begint met de roux. De roux zorgt ervoor dat vocht wordt gebonden, waardoor je een dikkere saus hebt. Een roux maak je met één deel olie of roomboter en één deel bloem. In dit geval betekent het 1,5 eetlepel van de olie of roomboter en 1,5 eetlepel bloem. Laat de olie even warm worden (of laat de roomboter smelten) en voeg dan de bloem toe. En roer het geheel goed door elkaar.Olie in de pan Bloem bij de olie De roux is klaar
  • Voeg dan de kerriepoeder toe (en eventueel de chilipoeder).Kerriepoeder Voeg kerriepoeder toe aan roux Kerriepoeder bij de roux
  • Bak de roux nog even aan, maar laat deze niet kleuren. Voeg vervolgens de melk beetje voor beetje toe, telkens wanneer de saus is ingedikt. Melk bij de roux Kerriesaus is bijna klaar
  • Wanneer alle melk is toegevoegd proef je de saus en breng je het verder op smaak met wat peper en zout.Snij de bieslook fijn en voeg deze toe bij het opdienen van de saus.Kerriesaus zelf maken Kerriesaus zelf maken

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

1 REACTIE

  1. Drie keer de aangegeven hoeveelheid kerrie en niet te zuinig met het zout. Dan is de saus perfect! Lekker bij rijst met kip en groenten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Zelf kruiden kweken

Nu de lente er weer een beetje begint aan te komen wordt het ook weer tijd om weer wat kruiden te gaan planten. Het...

Spinazie risotto met asperges gewikkeld in Seranoham

Het recept Spinazie risotto met asperges gewikkeld in Seranoham is voortgekomen uit wat overgebleven spinazie en al gekochte groene asperges....

Pasta met bloemkool, witte bonen en bieflappen

Pasta, bloemkool, witte bonen en bieflappen ... Voeg het samen en je hebt een heerlijk, voedzaam en gezond...