Home Keuken Indiase recepten Kerriesaus zelf maken

Kerriesaus zelf maken

Kerriesaus zelf maken is ontzettend eenvoudig, lekkerder en in een mum van tijd klaar. Ik denk dat de benodigde bereidingstijd vrijwel gelijk ligt aan een zakje of pakje kerriesaus. Doordat je zelf na smaak kerriepoeder, zout en peper toevoegt kun je de saus geheel naar eigen smaak maken. Voeg eventueel wat chilipoeder toe om de kerriesaus nog wat pittiger te maken.

Een kerriesaus is heerlijk bij groente en niet alleen bij broccoli en bloemkool. De kerriesaus kan ook heerlijk smaken bij een stukje vlees of vis. Maar goed hoe maak je nu de kerriesaus.

Kerriesaus zelf maken

5 from 1 vote
Recipe by Rob RollenbergCourse: SausCuisine: IndischDifficulty: Makkelijk
Servings

2

servings
Prep timeminutes
Cooking time

15

minutes

In dit recept gaan we zelf kerriesaus maken.

Ingredienten

  • 1,5 eetlepel zonnebloemolie of roomboter

  • 1,5 eetlepel bloem

  • 300 ml melk

  • 1 à 2 theelepel(s) kerriepoeder

  • 1/2 theelepel chilipoeder (optioneel)

  • 3 steeltjes bieslook

  • Zout & peper

Stappen

  • De kerriesaus begint met de roux. De roux zorgt ervoor dat vocht wordt gebonden, waardoor je een dikkere saus hebt. Een roux maak je met één deel olie of roomboter en één deel bloem. In dit geval betekent het 1,5 eetlepel van de olie of roomboter en 1,5 eetlepel bloem. Laat de olie even warm worden (of laat de roomboter smelten) en voeg dan de bloem toe. En roer het geheel goed door elkaar.Olie in de panBloem bij de olieDe roux is klaar
  • Voeg dan de kerriepoeder toe (en eventueel de chilipoeder).KerriepoederVoeg kerriepoeder toe aan rouxKerriepoeder bij de roux
  • Bak de roux nog even aan, maar laat deze niet kleuren. Voeg vervolgens de melk beetje voor beetje toe, telkens wanneer de saus is ingedikt.Melk bij de rouxKerriesaus is bijna klaar
  • Wanneer alle melk is toegevoegd proef je de saus en breng je het verder op smaak met wat peper en zout.Snij de bieslook fijn en voeg deze toe bij het opdienen van de saus.Kerriesaus zelf makenKerriesaus zelf maken
Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Recept voor harde bruine bolletjes

Dit is mijn favoriete recept voor harde bruine bolletjes. Zo eten wij ze hier thuis altijd. En hoewel...

De lekkerste pannenkoeken

Pannenkoeken zijn niet mijn favoriete gerecht, maar met kinderen ontkom je er af en toe niet aan. Tuurlijk...

Een milde groentecurry recept

Niet iedereen is te verleiden met een curry, te heet is vaak dan de reden van afwijzing. Maar een curry hoeft niet...