Home Groente Bloemkool Kabeljauw gewikkeld in Parmaham met bloemkool en tomatensaus

Kabeljauw gewikkeld in Parmaham met bloemkool en tomatensaus

De kabeljauw gewikkeld in Parmaham met bloemkool en tomatensaus is een heerlijk gezond gerecht. De kabeljauw is een witvis en deze kennen we allemaal wel in de vorm van kibbeling. De bloemkool behoort tot de kruisbloemige groente en dit is één van de gezondste groente die er is. Voor de top 10 van de gezondste groente kijk hier.

Ik heb voor de tomatensaus de Pizza tomatensaus gebruikt. Dit scheelde weer wat handelingen voor dit gerecht.

Kabeljauw gewikkeld in Parmaham met bloemkool en tomatensaus

0 from 0 votes
Recipe by Rob Rollenberg Course: HoofdgerechtDifficulty: Gemiddeld
Servingsservings
Kook tijd

20

minutes

In dit recept gaan we Kabeljauw gewikkeld in Parmaham met bloemkool en tomatensaus maken.

Ingredienten

  • 2 stukken kabeljauw of andere witvis

  • 6 plakjes Parmaham of andere ham

  • 100-200ml tomatensaus (zie dit recept).

  • 1 bloemkool

  • 1 handje Cherry tomaatjes

  • 1 takje Rozemarijn

  • 1 paar blaadjes Oregano

Stappen

  • Begin allereerst met de tomatensaus of hergebruik net als ik de saus van een vorige keer en dan hoef je hem straks alleen maar op te warmen. Doe er dan wel een scheutje wijn bij, als de tomatensaus te dik is. Zet de oven aan op 200c graden. Zet een pan op het vuur met water en een snufje zout voor de bloemkool. Snij de bloemkool alvast in roosjes en doe deze in de pan voor 15 minuten, als het water kookt. Halveer alvast de Cherry tomaatjes. Haal tevens de kabeljauw al uit de koelkast.
  • Haal de Rozemarijn blaadjes van het takje af en hak deze fijn. Doe deze met wat zwarte peper over de kabeljauw. Leg daarna 3 plakjes Parmaham op je snijplank en leg daarop de kabeljauw en pak deze in. Zet een koekenpan op hoog vuur met wat olijfolie en bak de kabeljauw daarin. Iedere kant ongeveer één minuut en zet daarna de pan in de oven met daarin ook de gehalveerde Cherry tomaatjes. Wanneer je geen pan hebt die niet in de oven kunnen, dan kun je natuurlijk ook een schaal gebruiken. Zet de pan of schaal voor 10 minuten in de oven. Giet intussen de bloemkool af, als die klaar is en pluk alvast wat Oregano blaadjes.
  • Mag de kabeljauw uit de oven let dan wel op, als je een koekenpan gebruikt, dat je dan niet de steel vastpakt met je blote hand. Haal de pan of schaal uit de oven. Doe op een bord wat tomatensaus, daarna de vis, bloemkool, tomaatjes en wat Oregano blaadjes. Eet smakelijk.

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Je huidige balans

Om van start te gaan met afvallen en/of te zorgen voor een gezonder en fitter lichaam zal je eerst de balans moeten opmaken. Wat...

Review | Lodge Logic koekenpan

7
Okee dames, wil jij je man in de keuken hebben koop dan een Lodge Logic koekenpan. Met deze koekenpan en...

Taco kruidenmix

Ongetwijfeld heb jij hier ook wel eens last van, een kast vol met losse kruiden en kant-en-klaar kruidenmixen. Sommige kruiden gebruik je frequent...