De kabeljauw gewikkeld in Parmaham met bloemkool en tomatensaus is een heerlijk gezond gerecht. De kabeljauw is een witvis en deze kennen we allemaal wel in de vorm van kibbeling. De bloemkool behoort tot de kruisbloemige groente en dit is één van de gezondste groente die er is. Voor de top 10 van de gezondste groente kijk hier.
Ik heb voor de tomatensaus de Pizza tomatensaus gebruikt. Dit scheelde weer wat handelingen voor dit gerecht.
Kabeljauw gewikkeld in Parmaham met bloemkool en tomatensaus
20
minutesIn dit recept gaan we Kabeljauw gewikkeld in Parmaham met bloemkool en tomatensaus maken.
Ingredienten
2 stukken kabeljauw of andere witvis
6 plakjes Parmaham of andere ham
100-200ml tomatensaus (zie dit recept).
1 bloemkool
1 handje Cherry tomaatjes
1 takje Rozemarijn
1 paar blaadjes Oregano
Stappen
- Begin allereerst met de tomatensaus of hergebruik net als ik de saus van een vorige keer en dan hoef je hem straks alleen maar op te warmen. Doe er dan wel een scheutje wijn bij, als de tomatensaus te dik is. Zet de oven aan op 200c graden. Zet een pan op het vuur met water en een snufje zout voor de bloemkool. Snij de bloemkool alvast in roosjes en doe deze in de pan voor 15 minuten, als het water kookt. Halveer alvast de Cherry tomaatjes. Haal tevens de kabeljauw al uit de koelkast.
- Haal de Rozemarijn blaadjes van het takje af en hak deze fijn. Doe deze met wat zwarte peper over de kabeljauw. Leg daarna 3 plakjes Parmaham op je snijplank en leg daarop de kabeljauw en pak deze in. Zet een koekenpan op hoog vuur met wat olijfolie en bak de kabeljauw daarin. Iedere kant ongeveer één minuut en zet daarna de pan in de oven met daarin ook de gehalveerde Cherry tomaatjes. Wanneer je geen pan hebt die niet in de oven kunnen, dan kun je natuurlijk ook een schaal gebruiken. Zet de pan of schaal voor 10 minuten in de oven. Giet intussen de bloemkool af, als die klaar is en pluk alvast wat Oregano blaadjes.
- Mag de kabeljauw uit de oven let dan wel op, als je een koekenpan gebruikt, dat je dan niet de steel vastpakt met je blote hand. Haal de pan of schaal uit de oven. Doe op een bord wat tomatensaus, daarna de vis, bloemkool, tomaatjes en wat Oregano blaadjes. Eet smakelijk.
Vind je dit recept leuk?
Volg @10xgezonder op Pinterest
Heb je dit recept gemaakt?
Like us on Facebook
Lekkerrrrrrrr