Kaasfondue klassiek recept


Met dit Kaasfondue klassiek recept maak jij de vegetariërs gelukkig met de aankomende feestdagen. Laat de vleeseters genieten van hun gourmet terwijl de vegetariërs aan de slag gaan met de kaasfondue. Hoewel er stiekem best wel wat vleeseters liever mee doen met de kaasfondue, net als ik. Natuurlijk hoef je met een kaasfondue niet te wachten tot de feestdagen. Het hele jaar kan een kaasfondue goed smaken.

Hoewel je natuurlijk kant-en-klaar kaasfondue pakjes kunt kopen geeft het zelf maken meer voldoening. Gebruik goede kaas, goede droge witte wijn en dan is basis al helemaal goed. De voorkeur voor brood ligt bij een Ciabatta. Deze heeft lekker veel gaten, waardoor er nog meer kaas aan je broodje blijft hangen. Maak eventueel zelf een Ciabatta. Naast brood kun je natuurlijk nog diverse groentes gebruiken.


Wanneer kinderen mee-eten is het aan te raden om de wijn een tijdje tegen de kook aan te houden (5-10 minuten) en maar de helft van de witte te gebruiken en dit aan te vullen met groentebouillon.


Ik gebruikte voor de kaasfondue deze Boska kaasfondueset, deze mocht ik reviewen van 12cook.com.

Bereidingstijd

20-30 minuten

4-6 personen

Gemiddeld

Ingrediënten

    • 400ml droge witte wijn (of 200ml witte wijn en 200ml groentebouillon)
    • 300 gr Gruyère
    • 300 gr Emmentaler
    • 4 eetlepels Kirsch
    • 4 gram maizena (ongeveer 2 theelepels)
    • 2 teentjes knoflook
    • Snufje zwarte peper
    • Ciabatta of Stokbrood

Optioneel

  • 1 theelepel gemalen Nootmuskaat
  • 2 eetlepels fijngesneden bieslook
  • Groente, zoals komkommer, courgette, wortel, broccoli,etc)

Keukenbenodigdheden

Stappen Kaasfondue klassiek recept

Stap 1

Wanneer je groentes gebruikt stoom deze even of kook ze kort, totdat ze bijna gaar zijn. Snij de groente niet te klein, maar ook zeker niet te groot. Voor kooktijden kijk eens op de website Het keukenspiekbriefje van 12Cook.com: kooktijden

 

Stap 2

Zet vervolgens de witte wijn op. Rasp intussen de kaas of snij deze heel erg fijn. Voeg optioneel de bouillon toe aan de witte wijn. Meng vervolgens de 4 eetlepels Kirsch met 4 gram Maizena en voeg dit mengsel toe aan de witte wijn/bouillon. Laat nu de witte wijn/bouillon niet meer koken.

Stap 3

Voeg vervolgens de geraspte kaas beetje bij beetje toe. Voeg vervolgens nog het teentje knoflook toe. Wrijf met het andere teentje knoflook de fondueset in.

Stap 4

Giet vervolgens de kaasfondue over van de steelpan in de kaasfondue set. Zorg dat het vlammetje van de kaasfondue brandt. Snij eventueel nog de ciabatta of stokbrood in klein stukken.

Stap 5

Geniet vervolgens van de kaasfondue met familie en vrienden!

Misschien vind je dit ook leuk!

Comments
pingbacks / trackbacks
  • […] staat er ook een recept in de handleiding.  Dit recept kun je ook terugvinden op mijn website: Kaasfondue klassiek recept. De Boska Fondue set is er in de kleuren blauw en grijs. Extra vorken zijn eventueel ook gewoon via […]

Leave a Comment