Met dit Kaasfondue klassiek recept maak jij de vegetariërs gelukkig met de aankomende feestdagen. Laat de vleeseters genieten van hun gourmet terwijl de vegetariërs aan de slag gaan met de kaasfondue. Hoewel er stiekem best wel wat vleeseters liever mee doen met de kaasfondue, net als ik. Natuurlijk hoef je met een kaasfondue niet te wachten tot de feestdagen. Het hele jaar kan een kaasfondue goed smaken.
Hoewel je natuurlijk kant-en-klaar kaasfondue pakjes kunt kopen geeft het zelf maken meer voldoening. Gebruik goede kaas, goede droge witte wijn en dan is basis al helemaal goed. De voorkeur voor brood ligt bij een Ciabatta. Deze heeft lekker veel gaten, waardoor er nog meer kaas aan je broodje blijft hangen. Maak eventueel zelf een Ciabatta. Naast brood kun je natuurlijk nog diverse groentes gebruiken.
Wanneer kinderen mee-eten is het aan te raden om de wijn een tijdje tegen de kook aan te houden (5-10 minuten) en maar de helft van de witte te gebruiken en dit aan te vullen met groentebouillon. Ik gebruikte voor de kaasfondue deze Boska kaasfondueset.
[…] staat er ook een recept in de handleiding. Dit recept kun je ook terugvinden op mijn website: Kaasfondue klassiek recept. De Boska Fondue set is er in de kleuren blauw en grijs. Extra vorken zijn eventueel ook gewoon via […]