Wanneer je aan curry denkt, dan denk je waarschijnlijk aan de Indiase curry. Met kruidige en pittige smaken. Maar vanavond stond bij ons de Japanse Curry met stoofvlees op tafel. En een groot verschil tussen de Indiase curry en de Japanse curry is dat de Japanse curry niet pittig, maar juist zoet. En zijn zoetheid krijgt de curry niet van suiker.
Nee, de Japanse curry krijgt zijn zoetheid van het karameliseren van de uien. En een beetje hulp van wat zoete groente, zoals wortels. Een gerecht dus wat uitermate geschikt is voor kinderen. Bedenk wel, dat je lang de tijd uittrekt voor de bereiding. Het karameliseren van de uien kost ongeveer 30 minuten en het stoofvlees moet nog wel zo’n 2 uur staan pruttelen. Gelukkig kun je daar ook de oven voor gebruiken, zodat je alsnog iets anders kunt ondernemen zonder telkens op de pan te letten.
Nog een ander groot verschil is, dat je schaamteloos rund kunt gebruiken in een Japanse curry. Dit heilige dier zou zich niet snel vinden in een Indiase curry.
Hoeveel stoofvlees moet ik gebruiken en hoe groot moeten de stukken zijn?
Beste Lylian,
Excuses, dat de hoeveelheid stoofvlees er niet bij stond. Zojuist toegevoegd. Het gaat 300-400 gram. Voor de grootte van de stukken zou ik 1 tot 1,5 cm aanhouden.
Moet de deksel op de pan in de oven?