Home Recept type Hoofdgerecht Indiase groente curry

Indiase groente curry

Een Indiase groente curry voor de vegetariërs, die van pit houden. Oh ja natuurlijk is dit recept niet alleen voor vegetariërs. Ook echte vlees eters kunnen dit natuurlijk eten. We hebben immers niet elke dag vlees nodig. Sterker nog het is beter voor je om een paar dagen per week geen vlees te eten.

Dit is ook een perfect recept om overgebleven groentes op te maken, die je anders wellicht zou weggooien. Je kent het vast wel, dat je op een gegeven moment groente in je groente-la vindt, die hun beste tijd wel gehad hebben en vervolgens in de gft-bak verdwijnen. Zonde van de groente en zonde van het geld. Maar goed nu het recept Indiase groente curry. Ingrediënten kunnen om bovenstaande reden natuurlijk anders worden en dat is geen probleem.

Indiase groente curry

0 from 0 votes
Recipe by Rob Rollenberg Course: HoofdgerechtCuisine: IndischDifficulty: Gemiddeld
Servings

3

servings
Kook tijd

25

minutes

In dit recept maken we Indiase groente curry.

Ingredienten

 • 120-180 gram rijst (of 1 koffiekopje)

 • 1 handje sperziebonen

 • 2 tomaten

 • 2-3 lente-ui

 • 3-4 wortels

 • 1 handje ongezouten cashewnoten

 • 1 knoflookteentje

 • 1 rode peper

 • 1 potje gele curry pasta

Stappen

 • Zet 2 kookpannen op met water en snuf zout. Één om de rijst te koken en één om de sperziebonen en wortels alvast voor te garen.
 • Snij de groentes. Begin bij de sperziebonen en wortels. Deze hebben immers de langste tijd nodig om gaar te worden. Doe de sperziebonen na het snijden direct in de pan. Zodra het water kookt mogen de wortels er ook bij. Laat de wortels en sperziebonen zo’n 6 à 10 minuten koken (afhankelijk hoe klein je ze gesneden hebt). De rijst mag ook in de andere pan, wanneer het water kookt.
 • Snij tevens een kruisje in de tomaat en doe deze voor 1 minuut in de pan met groente. Wanneer de tomaat 1 minuut in het water heeft gelegen haal je tomaat uit het water en spoel je hem direct af in koud water. Nu kun je heel gemakkelijk het velletje van de tomaat halen.
 • Tijd om de paprika te snijden en de lente-ui. Snij tevens een knoflookteentje fijn en de rode peper. Ik heb een halve rode peper gebruikt, omdat de curry pasta al aardig wat pit heeft. Ee gemakkelijk manier om alle zaadjes uit de rode peper te krijgen is door de kop en staart er af te snijden en er daarna een paar keer tegen aan tikken. Hierdoor vallen de zaadjes er bijna allemaal uit.
 • De rijst zal intussen al klaar zijn en de sperziebonen en wortels waarschijnlijk ook. Tijd om de wok te verhitten en hierin olie te doen. Ik heb arachideolie gebruikt. Deze olie is kan goed tegen hoge verhitting. Wanneer de wok heet is mogen alle groente erin (behalve de tomaten) en ook de cashewnoten. Zodra het een beetje opgebakken is mag de curry pasta toegevoegd worden en de rode peper en knoflook. Snij intussen de ontvelde tomaten fijn en voeg deze ook toe. Een goede scheut water (ongeveer een halve tot heel glas) en laat dit heel even inkoken. Snij intussen de champignons en voeg deze ook toe.
 • Tijd om op te scheppen en te gaan eten.

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

6 REACTIES

  • Met bloemkool is zeker een lekkere optie. Wat dat betreft kun je met een curry alle kanten op. Een ideaal recept om je koelkast leeg te maken.

 1. Ik gebruik ook vaker een thaise groen/rode/gele paste uit een potje. Werkt prima. Probeer alle kruiden maar eens bij elkaar te vinden als je niet een een grote stad woont. Ik probeer toch een beetje groen te denken door niet heel Nederland rond te rijden en dit maar gewoon bij de plaatselijke supermarkt te kopen :-)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Stap 5: No Knead Bread eindresultaatStap 5: No Knead Bread eindresultaat

No knead bread recept

No knead bread is wellicht het gemakkelijkste broodrecept wat er bestaat. Geduld bewaren is het lastigst. Maar het...

Gezonder leven met aanvullende vitaminen

Gezond leven, wie wil dat eigenlijk niet. Elke hulp die je daarbij krijgt is welkom. Uitgebalanceerd eten, voldoende bewegen, genoeg ontspanning en...

Pizza pesto met champignons en rode ui

In dit recept maken we pizza pesto met champignons en rode ui. Pizza blijft behoren tot één van...