Home Groente Boerenkool Vegetarische Indiase Curry

Vegetarische Indiase Curry

Een heerlijke vegetarische indiase curry en nee je mist echt geen vlees. Ideaal om dit met familie of vrienden te eten aangezien je best wel een grote pan hebt met groenten. Bij meer dan 6 personen zou ik gewoon de hele pompoen en hele bloemkool gebruiken. Ik heb het recept een keer gezien bij Jamie Oliver in zijn programma: 30 minutes. Of die precies hetzelfde is weet ik niet, maar ik vind hem zo erg lekker.

Ook ideaal aan het gerecht is dat je niet de hele dag in de keuken hoeft te staan om hem te bereiden. Een pan rijst opzetten, alle groenten snijden en het in één pan bereiden. Scheelt na afloop ook nog afwas. En bovendien is het ook nog erg gezond met al die groenten en de saus bestaat voornamelijk uit currypasta (die je eventueel zelf ook kan maken), tomaten en water. Kijk alleen uit met de jongste eters onder ons, want het is al snel te heet voor kinderen. In de curry pasta zelf zit namelijk ook al rode pepers.

In ieder geval eet smakelijk en laat even weten wat je ervan vond en of mijn uitleg voldoende was. Neem in ieder geval voor je begint het recept even door, zodat je niet voor onverwachte verrassingen staat.

Vegetarische Indiase Curry

0 from 0 votes
Recipe by Rob RollenbergCourse: HoofdgerechtCuisine: IndischDifficulty: Gemiddeld
Servings

5

servings
Kook tijd

45

minutes

In dit recept maken we een heerlijke vegetarische indiase curry.

Ingredienten

  • Halve (fles)pompoen (Als je de fles pompoen gebruikt heb je alleen de hals nodig)

  • Halve bloemkool

  • 1 blikje kikkererwten (Ongeveer 300 gram)

  • 1 bosje koriander

  • 1 ui

  • 1 rode peper (voor een milde curry laat je de rode weg, voor normale curry doe je de rode peper erin zonder de zaadjes en voor een echte hete curry gebruik je de hele peper)

  • 1 potje rode curry pasta

  • 1 blikje gepelde tomaten

  • 300 – 400g (Pandan of zilvervlies) rijst

  • 6 wraps

  • 1 theelepel Kurkuma

  • 2 à 3 handen spinazie

  • 2 teentjes knoflook

  • 100ml yoghurt

Stappen

  • Zet een pan met water en wat zout op voor de rijst. Zet de oven aan op 150c graden. Leg alle groente klaar om te gebruiken.
  • Snij de ui, knoflook, rode peper en snij de takjes van de koriander erg fijn. Snij eventueel de rest van koriander alvast, dit hoeft overigens niet zo fijn. Dit gebruik je straks als decoratie, dus dan is het wel mooi als je wat hele blaadjes hebt. Fruit dan de ui, rode peper en de koriander op een laag vuur in een wok of hapjespan. De knoflook op laatste moment toevoegen, anders kan die verbranden.
  • Schil de halve pompoen en snij de halve pompoen in blokjes. Kijk uit bij het snijden, want pompoen is best wel sterk en laat zich niet zomaar snijden. Gebruik je een flespompoen gebruik dan alleen de hals. Dan hoef je de zaadjes namelijk niet te verwijderen. Doe de blokjes pompoen in de pan en snij de halve bloemkool in stukjes.
  • Voeg 2 eetlepels currypasta toe en doe de rijst in de pan met kokend water voor 10 minuten. Doe de bloemkool in de pan en zet waterkoker met ongeveer een liter water alvast aan. Doe vervolgens ook de gepelde tomaten in de pan.
  • Roer af en toe rustig in de pan, doe kikkererwten inclusief het vocht in de pan. Voeg ongeveer de helft van koriander die je over hebt in de pan. Voeg nu nog wat kokend water toe uit de waterkoker tot de groenten bijna allemaal onderstaan in het vocht.
  • Is de rijst klaar? Giet het af en doe het weer terug in de pan met de deksel erop.
  • Nu de wraps, leg ze op een snijplank en doe er wat olijfolie overheen en wat kurkuma en wrijf dit lekker door elkaar. Let op: Je handen worden wel erg vies. Pak wat bakpapier om zo de wraps in te doen en maak dit goed nat onder de kraan. Heb je geen bakpapier in huis. Geen paniek gebruik dan gewoon aluminiumfolie (niet nat maken natuurlijk). Pak de wraps in en doe ze voor 5 minuten in de oven.
  • Doe wat yoghurt in een bakje en zet dit straks ook op tafel. Zo kan iedereen wat yoghurt toevoegen, als ze de curry te heet vinden. De yoghurt zorgt er namelijk voor dat het gerecht milder wordt.
  • Als de groenten gaar zijn en saus wat dikker is zet dan het vuur af. Je zal zien dat zodra het vuur eraf is dat de saus nog wat dikker wordt. Doe er nu nog 2 à 3 handen spinazie bij en roer dit er goed doorheen. Als de spinazie door de curry heen is geroerd doe er dan nog wat koriander overheen ter decoratie en een scheutje yoghurt eroverheen.
  • En dan is het klaar om het allemaal te serveren.

Notes

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

5 REACTIES

        • Klinkt ook lekker. Ben blij dat het zo gesmaakt heeft. Naan brood is er ook lekker bij en is vrij gemakkelijk te maken. Recept hiervan staat ook op de site.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Mexicaanse soep met Tortilla chips

De Mexicaanse soep met Tortilla chips is een pittige tomatensoep met verschillende bonen en groente. Op smaak gebracht...

Review | Boska Fondue Set

0
Van een webwinkel mocht ik deze Boska Fondue set reviewen. Ik word helemaal gelukkig van kaasfonduen, dus ik heb met volle tuigen genoten van de test....