Home Groente Gemengde sla Indiase curry salade

Indiase curry salade

Deze Indiase curry salade heeft het pittige van een curry, een kipfilet met een kruidenmengsel van een curry en om het pittige van de salade te compenseren een Citroen yoghurt dressing met koriander. Lekker bij de salade is het knoflook-koriander Naan brood.

Ik heb de Indiase curry salade gemaakt als een maaltijdsalade, maar je kunt hem natuurlijk ook maken als voorgerecht of als lunch. Je zal dan wel de grootte van de porties moeten aanpassen.

Indiase curry salade

5 from 1 vote
Recipe by Rob RollenbergCourse: Hoofdgerecht, LunchCuisine: IndischDifficulty: Gemiddeld
Servings
servings
Kook tijd

20

minutes

In dit recept maken we een Indiase curry salade.

Ingredienten

  • 2 handen gemengde sla

  • 1 hand spinazie

  • 1 biologische kipfilet

  • 1 rode peper

  • 2 stuks lente-ui

  • 1 blikje kikkererwten

  • Citroen yoghurt dressing met koriander (Zie hier voor recept)

  • 1 bosje koriander

  • 1 theelepel mosterzaadjes

  • 1 theelepel komijnzaadjes

  • 1 theelepel kerriepoeder

  • 1 theelepel knoflookpoeder

  • 1 theelepel gemberpoeder

  • 2 theelepels paprikapoeder

  • 1 halve theelepel peper

  • 1 snufje zout

Stappen

  • Meng de ingrediënten voor het kruidenmengsel van de kip in een vijzel. Maak de kipfilet schoon en leg deze op wat bakpapier. Meng de zojuist gemaakte kruidenmengsel met de kipfilet. Dek de kipfilet helemaal af met het bakpapier en sla de kipfilet wat platter met bijvoorbeeld een koekenpan. Hierdoor zitten de kruiden meteen goed vast aan de kipfilet.
  • Bak daarna de kipfilet in wat zonnebloemolie of olijfolie in een hete koekenpan. Zet het vuur halverwege zodra je de kipfilet in de pan doet. Bak de kipfilet in 3 à 5 minuten gaar. Snij de kipfilet daarna even door om te kijken of deze gaar is.
  • Wanneer de kipfilet aan het bakken is meng dan in een kom de gemengde sla en spinazie. Laat de kikkererwten uitlekken. Snij de lente-uitjes en de rode peper.
  • Voeg vervolgens alle onderdelen bij elkaar op een bord en de salade is klaar om te serveren. Maak de salade compleet met de knoflook-koriander Naan brood.
Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Noord-Afrikaanse Tajine met kip

Van de winkel Kitchen&More mocht ik deze tajine testen. En natuurlijk kende ik al de tajine, maar ik...

Risotto met Chipolata en veel groenten

Regelmatig eten wij Risotto, dit keer was het Risotto met Chipolata en veel groenten. Wat dat betreft...
Sperziebonen

Sperziebonen koken

Sperziebonen koken is een van de vele manieren waarop je deze groene groente kunt bereiden. De groente komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika maar...