Indiase curry salade

Deze Indiase curry salade heeft het pittige van een curry, een kipfilet met een kruidenmengsel van een curry en om het pittige van de salade te compenseren een Citroen yoghurt dressing met koriander. Lekker bij de salade is het knoflook-koriander Naan brood.

Ik heb de Indiase curry salade gemaakt als een maaltijdsalade, maar je kunt hem natuurlijk ook maken als voorgerecht of als lunch. Je zal dan wel de grootte van de porties moeten aanpassen.

Bereidingstijd

20 minuten

2 personen

Gemiddeld

Ingrediënten

Ingrediënten kruidenmengsel voor de kip

  • 1 theelepel mosterzaadjes
  • 1 theelepel komijnzaadjes
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 halve theelepel peper
  • 1 snufje zout

Keukenbenodigdheden

  • Koekenpan
  • Vijzel

Stappen

Stap 1

Meng de ingrediënten voor het kruidenmengsel van de kip in een vijzel. Maak de kipfilet schoon en leg deze op wat bakpapier. Meng de zojuist gemaakte kruidenmengsel met de kipfilet. Dek de kipfilet helemaal af met het bakpapier en sla de kipfilet wat platter met bijvoorbeeld een koekenpan. Hierdoor zitten de kruiden meteen goed vast aan de kipfilet.

Stap 2

Bak daarna de kipfilet in wat zonnebloemolie of olijfolie in een hete koekenpan. Zet het vuur halverwege zodra je de kipfilet in de pan doet. Bak de kipfilet in 3 à 5 minuten gaar. Snij de kipfilet daarna even door om te kijken of deze gaar is.

Stap 3

Wanneer de kipfilet aan het bakken is meng dan in een kom de gemengde sla en spinazie. Laat de kikkererwten uitlekken. Snij de lente-uitjes en de rode peper.

Stap 4

Voeg vervolgens alle onderdelen bij elkaar op een bord en de salade is klaar om te serveren. Maak de salade compleet met de knoflook-koriander Naan brood.

Misschien vind je dit ook leuk!

Leave a Comment