Hoe snij je witte kool? Ik laat door middel van foto’s zien hoe je witte kool het snelst kan snijden. Voor de doorgewinterde hobby-koks zal dit allemaal al bekend zijn, maar voor beginnende hobby-koks en de gewone man of vrouw die ‘s avonds voor een bord warm eten zorgen kan het een handige aanvulling zijn. Hoe sneller je op een gegeven moment kan snijden des te eerder is het eten klaar.
Hoe snij je witte kool?
Witte kool, het is niet echt een hele toegankelijke groente. Op het zicht heeft het wel iets weg van ijsbergsla, maar de bladeren zijn een stuk dikker en stugger. Voordat je de witte kool gaat snijden, zou ik hem eerst even wassen. Zit er een blad op, waar al wat vlekjes op zitten, haal deze er dan eerst af.
Snij vervolgens de kool in vier delen, zodat je gemakkelijk de kern eruit kunt snijden. De kern is namelijk nogal bitter. Vervolgens kun je heel gemakkelijk de witte kool in stukken snijden.