Home Basis Hoe snij je witte kool

Hoe snij je witte kool

Hoe snij je witte kool? Ik laat door middel van foto’s zien hoe je witte kool het snelst kan snijden. Voor de doorgewinterde hobby-koks zal dit allemaal al bekend zijn, maar voor beginnende hobby-koks en de gewone man of vrouw die ‘s avonds voor een bord warm eten zorgen kan het een handige aanvulling zijn. Hoe sneller je op een gegeven moment kan snijden des te eerder is het eten klaar.

Hoe snij je witte kool?

Witte kool, het is niet echt een hele toegankelijke groente. Op het zicht heeft het wel iets weg van ijsbergsla, maar de bladeren zijn een stuk dikker en stugger. Voordat je de witte kool gaat snijden, zou ik hem eerst even wassen. Zit er een blad op, waar al wat vlekjes op zitten, haal deze er dan eerst af.

Snij vervolgens de kool in vier delen, zodat je gemakkelijk de kern eruit kunt snijden. De kern is namelijk nogal bitter. Vervolgens kun je heel gemakkelijk de witte kool in stukken snijden.

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Macaroni met bloemkool en kaas schotel

Het was al even geleden dat ik dit gerecht Macaroni met bloemkool en kaas schotel heb gemaakt. Volgens mij heb...

Pepernoten recept

Op zoek naar een pepernoten recept? Nou goed dan hier komt het recept voor pepernoten. Hoewel pepernoten eigenlijk...
Kookboeken voor mannen

Kookboeken voor mannen

Mannen kunnen ook koken (kijk naar mij), maar hebben soms wel wat hulp of inspiratie nodig. Dat is helemaal niet erg, want...