Hoe snij je paprika in stukjes? Ik laat door middel van foto’s zien hoe je paprika het snelst kan snijden. Voor de doorgewinterde hobby-koks zal dit allemaal al bekend zijn, maar voor beginnende hobby-koks en de gewone man of vrouw die ‘s avonds voor een bord warm eten zorgen kan het een handige aanvulling zijn. Hoe sneller je op een gegeven moment kan snijden des ter eerder is het eten klaar.
Hoe snij je paprika in stukjes?
Er zijn meerdere mogelijkheden om een paprika te snijden. Wat ik altijd doe om de paprika te snijden is dit. Ik snij in één keer rondom de paprika. Wat je vervolgens overhoudt van de paprika is het steeltje, de zaadlijst en een klein stukje onderkant. Aan de bovenkant van de paprika blijft ook altijd wel iets zitten. Dit kun je er alsnog afsnijden, zodat je de hele paprika gebruikt. Snij eventueel het resterende binnengedeelte weg. Snij vervolgens de paprika in repen en vervolgens in stukjes.